home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Átadták a VMÚE elismeréseit
Kartali Róbert
2020.03.07.
LXXV. évf. 10. szám
Átadták a VMÚE elismeréseit

Tizedik alkalommal adta át szakmai elismeréseit a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete március 6-án a Zentai Magyar Kamaraszínházban. Életműdíjban részesült Sebestyén Imre, a Vajdaság Ma főszerkesztője és Dani Zoltán, az Újvidéki Rádió nyugalmazott szerkesztője.


A szerző felvételei

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete elnökségének döntése értelmében idén az év pályakezdő újságírójának járó elismerést Fehér Miklós, a Magyar Szó ifjú újságírója kapta meg. Az év újságírója díjat nyomtatott sajtó kategóriában Sándor Zoltán, a Magyar Szó szerkesztője, a MagyarZó Pistike messéi rovat szerzője, elektronikus média kategóriában Szalai Adrián, a Pannon RTV operatőre, a Szórványdíjat pedig Zséli Ágnes, a Pannon RTV riportere és a Hét Nap külmunkatársa érdemelte ki.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete nagy figyelmet fordít a tehetséges fiatalokra is, a középiskolások számára megszervezett újságíró-iskola legsikeresebb diákjai is kaptak oklevelet, Bauerfeind Klementina, Borbély Barbara, Horváth Kátai Orhidea, Juhász Boglárka, Nagy Abonyi Márk és Wolf Janka.

— A kitüntetésben részesített újságírók pozitív példával szolgálnak nem csak szűkebb, de tágabb környezetüknek is, ezért ünnepeljük őket, ráirányítva a nyilvánosság figyelmét az általuk elvégzett munka színvonalára, a szakmájuk iránti elhivatottságukra és a közösségük iránti elkötelezettségükre — emelte ki a díjkiosztón beszédében Máriás Endre, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete elnöke. Mint mondta az elismeréseket tíz évvel ezelőtt azzal a céllal alapították meg, hogy általuk is megkíséreljék növelni az újságírói hivatás presztizsét, illetve megpróbálják magasabb színvonalú teljesítményre sarkallni a kollégákat, új lendületet és motivációt adva munkájukhoz.

Máriás hozzátette: a díjak presztizse az évek során mind magasabbra emelkedett, köszönhetően egyebek mellett annak, hogy azokat a szerkesztőségek javaslatainak figyelembe vételével, kizárólag szakmai elvek alapján ítélik oda.

A díjátadó ünnepségen jelen volt Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Jerasz Anikó, az MNT végrehajtó bizottságának elnökasszonya, Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, Ternovácz István, az MNT végrehajtó bizottságának tagja, Perpauer Attila, az MNT tagja, Kozma Zoltán, a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságának elnöke, valamint Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke és Mravik Gusztáv, a Magyar Sportújságírók Szövetségének első alelnöke.

A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének díjátadó ünnepsége nemzeti jelentőségű vajdasági magyar rendezvény, amely a Magyar Kormány Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával, valamint a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a Zentai Magyar Kamaraszínház partnerségével valósul meg.


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..