home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Átadták a Podolszki József publicisztikai pályázat díjait
Tóth Lívia
2020.10.02.
LXXV. évf. 40. szám
Átadták a Podolszki József publicisztikai pályázat díjait

A bácsfeketehegyi Kozma Lajos Könyvtár szervezésében tartották meg a XXIII. Podolszki József publicisztikai pályázat díjátadó ünnepségét. Mint ismeretes, az idén márciusban a járványhelyzet miatt elmaradt a Podolszki József Irodalmi Emléknap, és a nyertesek megjutalmazása is fél évet váratott magára.

A rendezvényre érkezők között jelen volt Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Szűcs Balázs, a Bányai János Irodalmi Alapítvány elnöke, Kovács Károly tartományi képviselő, valamint Sándor István, Kishegyes község alpolgármestere és Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke.


(Szerda Zsófi fotója)

A művelődési műsorban fellépett Bede Barbara, a topolyai zeneiskola diákja, verset mondtak a Nikola Đurković Általános Iskola ötödik és nyolcadik osztályos tanulói: Harangozó Kata, Hegyellai Tamara, Verbászi Adél és Szebenyi Daniella.

A publicisztikai pályázat munkáit Máriás Endre, a Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének és a zsűrinek az elnöke értékelte. Elmondta, a beérkezett interjúk, jegyzetek szerzői érdekes témákkal foglalkoztak, a többi közt felbukkant az örökbefogadás kérdése, az elvándorlás, a környezetvédelem is. Fontosnak tartja, hogy olyan írások szülessenek, amelyek megérintik az olvasót, érzéseket keltenek és gondolatokat ébresztenek. 


(Szerda Zsófi fotója)

Az első díjat A legjobban pirosló almának kell lenned a piacon, hogy téged válasszanak című írásáért Butás Markovics Annamária érdemelte ki. Második helyezett lett Fehér Miklós a Vándormadár című jegyzetével, a harmadik pedig lapunk újságírója, Szerda Zsófi az Amikor elhagyod az otthonod, akkor kezdesz gondolkodni azon, milyen sokat is jelent” című interjújával. A Magyar Szó különdíját Bíró Tímeának, a Hét Napét Soós Georginának, a VMÚE könyvcsomagját pedig Kalinka Tamásnak ítélte oda a bírálóbizottság.


Zsáki István és Móric Lajos (Szerda Zsófi fotója)

Az esemény keretében Móric Lajos nyugalmazott rajztanár megnyitotta Zsáki István festőművész Vajdasági rögök című kiállítását.

A díjátadó ünnepséget a Magyar Nemzeti Tanács támogatta.


A fellépők: Szebenyi Daniella, Harangozó Kata, Verbászi Adél, Hegyellai Tamara és Bede Barbara (Szerda Zsófi fotója)

Butás Markovics Annamária, Fehér Miklós, Szerda Zsófi (Tóth Lívia felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..