home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Átadták a Navigator apartmanházat
Kartali Róbert
2022.07.20.
LXXVII. évf. 29. szám
Átadták a Navigator apartmanházat

Palicson ünnepélyesen átadták rendeltetésének a Vér-tó partján felépített Navigator apartmanházat, mely a Prosperitati Alapítvány támogatásával megvalósuló, kiemelt jelentőségű turisztikai fejlesztések egyike. A Zakić testvérek mintegy 63 millió dináros idegenforgalmi beruházását 23,5 millió dinár vissza nem térítendő anyaországi támogatással segítette az alapítvány.

Az apartmanház még a hivatalos átadás előtt, május 15-én elkezdett működni, és eddig nagyon jók a visszajelzések, ez alatt az idő alatt ugyanis sikerült elérni a kapacitások 30 százalékos telítettségét — nyilatkozta lapunknak Dejan Zakić társtulajdonos. Mint mondta, a támogatás sokat számított, mivel egy ilyen mértékű beruházást csupán a saját eszközeik felhasználásával a következő tíz évben sem tudtak volna megvalósítani. Tihamér, aki a három társtulajdonos testvér közül az igazgató szerepét tölti be, arról mesélt, a vitorlázás az életük, ezért úgy döntöttek, a vitorlázás tematikája köré építik az apartmanház arculatát. Ezzel azt a célt tűzték ki, hogy ilyen formában is népszerűsítik ezt a tevékenységet.

— A turizmus az asztalnál kezdődik és az ágynál végződik, de ehhez ki kell építeni azokat a kapacitásokat, amik a XXI. század harmadik évtizedében versenyképes módon tudják ezt biztosítani — emelte ki az átadón Pásztor István. A VMSZ elnöke kifejtette, azért fogalmazódott meg a turizmusfejlesztési stratégia, hogy segítsenek azokon, akik már ezen a területen keresik a mindennapi kenyerüket, vagy pedig ezzel kívánnak próbálkozni.

Mint mondta, Palics előtt egy nagyon szép jövő áll, és reméli, olyan körülményeket tudnak teremteni, amelyek méltóvá teszik a mostani Palicsot a régi, gyönyörű múltjához.

— A pályázás tekintetében a turizmus terén a korábbi eredmények szerényebbek voltak, ezért dolgoztunk ki külön stratégiát és írtunk ki külön pályázatot — nyilatkozta Juhász Bálint. A Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta, az idegenforgalmi fejlesztés mára már nem csupán terv, hiszen nagyjából egy-másfél éve zárultak le azok a pályázatok, amelyek megvalósulása most érik be. — Az idén tavasszal átadtuk a zentai Royal hotelt, mely a valamikori magyar királyi szálló épületében működik. Az év végéig Újvidéken, Óbecsén, illetve Szabadkán is hotelfejlesztés befejezésére és beindítására lehet számítani, illetve további apartmanház- és panziófejlesztés várható Zentán és Szabadkán is. Hatalmas lépést tettünk előre annak érdekében, hogy a turisták ne csak idejöjjenek, hanem több napot is maradjanak. A minőségi szállás ehhez mindenképp hozzájárul, de önmagában nem elegendő, tartalmak is szükségesek. Nagyon sok tartalom már eddig is volt, ezen is természetesen dolgoznunk kell, de mindennek az alapja az, hogy legyenek jó szálláskapacitások.

A palicsi Navigátor kiépítése két pályázati körben megvalósuló, kétlépcsős beruházás volt. A több mint 63 millió dináros beruházásból a 23,5 millió dinár vissza nem térítendő támogatást a Prosperitati Alapítvány pályázatából finanszírozzák. A fejlesztésnek köszönhetően épült ki a 16 szobás apartmanház, melyben a pótágyak révén akár 49 főt is vendégül tudnak látni.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..