home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Átadták a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet
Tóth Lívia
2017.02.08.
LXXII. évf. 6. szám
Átadták a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet

A magyarországi Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola elismerését első alkalommal vehette át határon túli oktatási intézmény, a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola.

A díszoklevelet Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára és Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár adta át Tóth Kornél igazgatónak. Az idei tanév kezdetétől összesen 29 pályázat érkezett a minisztériumba, amelyek közül eddig 11 iskola kapta meg az elismerő címet.


Az iskola diákjainak a fellépése

Az ünnepségen Magyarország Kormányának képviseletében részt vett Csongrádi Natália titkársági munkatárs, valamint dr. Juhász Tünde, Csongrád megyei kormánymegbízott és Petrik Sándor a Csongrád Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyeztetési és Fogyasztóvédelmi Osztályának a vezetője. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Vicsek Annamária, a Szerb Köztársaság Oktatási, Tudományügyi és Technológiai fejlődési Minisztériumának államtitkára, Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, Ceglédi Rudolf Zenta Község polgármestere és Perpauer Attila, a zentai Községi Tanács oktatással, művelődéssel és tájékoztatással megbízott tagja.

A megjelenteket Tóth Kornél igazgató köszöntötte, aki elmondta, a diákok fogyasztóvédelmi tudatosságra való nevelése csak egy szegmense az iskola széleskörű munkájának. Ötödik éve szervezik meg a középiskolák közötti fogyasztóvédelmi versenyt, valamint a vetélkedésbe első alkalommal próbálják meg bevonni az általános iskolák felsős diákjait is, akikre a KözgazdÁSZ Palánta elnevezésű játékos megmérettetés vár.


A közönség

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta, a pályázat célja, hogy kiemeljék azokat az iskolákat, amelyek annak ellenére is szívügyüknek tekintik a fogyasztóvédelmet, hogy a tantervükben nem található ilyen nevű tantárgy. Éppen ezért dicséretes, hogy valamilyen alternatív vagy kreatív módon igyekeznek becsempészni a fogyasztói tudatosságra nevelést az iskolába. Zentán például különböző szakcsoportok keretében tanítják fogyasztóvédelemre a diákokat, vitanapokat, versenyeket szerveznek, kapcsolatot ápolnak a helyi Fogyasztóvédelmi Központtal.

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára arra mutatott rá, hogy a jelenlegi „kemény világban” csak úgy tud boldogulni az ember, ha valódi teljesítmény áll mögötte.


Fent (balról jobbra): Kara Ákos, Tóth Kornél és Keszthelyi Nikoletta. Lent: Csongrádi Natália és Vicsek Annamária
(Herédi Krisztián felvételei)

Vicsek Annamária, a Szerbiai Oktatási, Tudományügyi és Technológiai fejlődési Minisztérium államtitkára a maga és Mladen Šarčević miniszter úr nevében gratulált az iskola tanárainak és diákjainak, Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke pedig azt tartotta a legfontosabbnak, hogy ebben a középiskolában az életre, a hivatásra és a vállalkozásra nevelik a diákokat. Az oktatási intézmény tevékenységéről elismerő szavakkal szólt dr. Juhász Tünde, Csongrád megyei kormánymegbízott és Ceglédi Rudolf, Zenta Község polgármestere is.

A díjátadó rendezvény az iskola diákjainak a fellépésével fejeződött be.

A soron következő, ötödik iskolák közötti fogyasztóvédelmi diákversenyt 2017. március 17-én tartják meg Zentán a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolában. Az érdeklődő csapatok március 1-ig nevezhetnek be.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..