home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Átadták Szabadkán az Odri el-Doors Kft. új üzemét
Kartali Róbert
2019.09.30.
LXXIV. évf. 39. szám
Átadták Szabadkán az Odri el-Doors Kft. új üzemét

Az Odri el-Doors Kft. garázskapukkal, szekcionált garázsajtókkal, ipari garázskapukkal, kapunyitó motorokkal, sorompókkal és öntözőrendszerekkel foglalkozik. A 10 éve működő családi vállalkozás sikeresen pályázott a Prosperitati Alapítvány közepes léptékű gazdasági fejlesztésére, így a magyar kormány támogatásával mintegy 150 ezer eurós beruházást valósítottak meg.


A szerző felvételei

A vállalat fő tevékenységi köre kapunyitó sorompók forgalmazása és beszerelése, emellett foglalkoznak még lakossági és ipari automatizált szegmens ajtók kivitelezésével, a panelek méretre vágása és összeállítása után a beépítésre kész ajtókat leszállítva adják át a végső felhasználóknak — nyilatkozta Odri Ottó, az Odri el-Doors Kft. cég tulajdonosa és igazgatója. Mint mondta, a beruházás értéke eléri a 17 850 000 dinárt. Ebből az összegből új villástargoncákat, járműveket vásároltak, valamint beszereltettek egy hőszivattyút is a fűtés  korszerűsítése érdekében. A támogatásnak köszönhetően továbbá a cég székházát is szebbé tették. A vállalat jelenleg 10 bejelentett alkalmazottal dolgozik, valamint országszerte rengeteg beszállítóval és szerelővel is együttműködik. A cég a fejlesztés által további munkahelyet megnyitását tervezi, így a közeljövőben újabb 4-5 ember kaphat itt munkát. 

Most tanúi lehettünk annak, ahogyan egy kis makkhetesi családi vállalkozás 10 év alatt egy országos jelentőségű céggé nőtte ki magát, valamint a Prosperitati Alapítvány pályázatának közepes léptékű fejlesztését megvalósító vállalkozássá — emelte ki Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője. Kiemelte, hogy Magyarország kormánya támogatásával a 10 és fél ezer projekt mellett 23 nagy és közel 160 közepes léptékű beruházás valósult meg.

A gazdaságfejlesztési program eddig mintegy 75 milliárd forint támogatást tett lehetővé mondta az ünnepélyes átadáson Magyar Levente, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának miniszterhelyettese. Beszédében kiemelte, hogy a további tervek szerint ez a szám 2020-ban elérheti a 100 milliárd forintos nagyságrendet. A magyar gazdaság teljesítőképessége meg tudja termelni a szükséges forrásokat, a vajdasági magyarság életképessége és élni akarása, továbbá a szerb politika barátságossága is adott. Mindez arra mutat, hogy véghez tudjuk vinni ezeket a terveket és 2020-ban át fogják lépni a 100 milliárd forintos, korábban elképzelhetetlen álomhatárt — mondta Magyar Levente.

A gazdaságfejlesztési programnak lesz folytatása — emelte ki beszédében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Kiemelte, hogy egy nyilvános felhívással fordultak az elmúlt hónapokban a vállalkozók felé. Mint mondta azt kérték őket, írják le, hogy mit szeretnének, ha lehetőség teremtődne további fejlesztésre. Több, mint 160 olyan elképzelés van, aminek a fejlesztési volumene meghaladja egyenként a százezer eurót. Ez megteremtette a lehetőségét és a szükségét annak, hogy ezzel a dologgal is komolyan foglalkozzunk — mondta. Hozzátette, hogy Magyar Leventével megállapodtak abban, hogy még az idei évben ezeknek az elképzeléseknek a pályázati formába öntése érdekében lépést fognak tenni, illetve meg fog jelenni a következő pályázat. Mint mondta, a fejlesztés nem áll meg, a források rendelkezésre állnak és minden jel szerint megvan a vállalkozói akarat, a vállalkozói szándék. 

Pásztor arról is szólt, hogy ez a fejlesztés nem csak a magyar kormánynak, de a vajdasági magyar közösségnek is köszönhető. Persze hiába lennének szándékaink, ha nem lenne lehetőségünk, de a lehetőség önmagában csak akkor válik realitássá, ha ott van mögötte az az életerő, amit folyamatosan látunk és tapasztalunk. Ha nem lenne az a megkapaszkodási szándék, ami ezt a közösséget jellemzi, akkor lehetőségből nem tudnánk realitást teremteni – mondta a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

A magyar kormány a külhoni nemzetrészek megmaradását szolgáló gazdaságfejlesztési programját 2016-ban indította el a Kárpát-medencében. A vajdasági program jelenleg Magyarország legnagyobb határon túli gazdaságfejlesztési programja.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..