home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Átadták Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének díjait
2022.03.28.
LXXVII. évf. 12. szám
Átadták Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének díjait

A Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével az 55 éves Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete és a Kárpát-medencei Családorvosi Fórum Kurátori Testülete 2022. március 27-én, vasárnap, Budapesten, a Danubius Hotel Helia konferenciatermében díjátadó ünnepséget tartott, amelyen kiosztásra kerültek a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének díjai: új elnevezéssel első alkalommal az egyesület életműdíja, illetve gyakorló családorvosi fődíja.

Az idén a Vajdasági Magyar Orvosok és Fogorvosok Egyesületének ajánlásával vajdasági kitüntetettjeink:

• Új Medicus Anonymus Díj (életműdíj)

Dr. Deák Tibor ny. családorvos, belgyógyász, sportorvos (Kishegyes)

• Hidas István ifjúsági díj (gyakorló családorvosi díj)

Dr. Móra Szabolcs családorvos, általános szakorvos, főorvos (Topolya).

Az Új Medicus Anonymus Díj célja elismerni a Kárpát-medencében a példaértékű, páciensek érdekében tett mindennapi megelőző és gyógyító körzeti, házi- és családorvosi tevékenységet. A díj kétévente kerül átadásra, és nemzetrészenként legfeljebb egy-egy magyar orvos részesülhet elismerésben.

Ha nem történik javaslat valamelyik régióban, akkor annyival kevesebb díj kerül kiosztásra. A díjra érdemes magyar jelöltek az életpályájuk során kiemelkedő szakmai-szervezési és a betegek, a közösség érdekében tett jelentős teljesítményt nyújtó házi-/családorvosok köréből kerülnek ki, akik legalább 30 éve látnak, vagy láttak el háziorvosi feladatokat.

A Hidas István ifjúsági díj célja elismerni a Kárpát-medencében a példaértékű, páci[1]ensek érdekében tett mindennapi megelőző és gyógyító házi- és családorvosi tevékenysé[1]get, illetve a felsőoktatásban a háziorvoslás iránt érdeklődést mutató fiatalok munkáját.

Forrás: Magyar Nemzeti Tanács

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..