home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Áprilisban nyílhat meg a Szabadkai Népszínház
Pannon RTV
2024.02.29.
LXXIX. évf. 9. szám
Áprilisban nyílhat meg a Szabadkai Népszínház

A tervek szerint április végén megnyílhat a Szabadkai Népszínház épülete. Mint ismeretes a többször leállított és újrakezdett munkálatok közel 17 éve tartanak. Jelenleg a beltérben padlóköveket és parkettát raknak le, a falakat vakolják és meszelik, kültéren pedig az ereszcsatornák rendezése, tisztítása, homlokzati hibák elhárítása, a homlokzat lemosása és a külső világítás kiépítése van folyamatban. A befejezést követően egy-egy nagy-, kamara- és koncertterme lesz az objektumnak. A színházban bővül a tevékenysége, a drámai társulatok előadásai mellett, szimfonikus zenei koncertek és balett produkciók is lesznek.

A magyar és a szerb társulat jelenleg közösen készíti a Szegény boszniai Mileva 1878-ban, a mi civilizációnkban című darabot, amiben a szereplők a szerben kívül magyar, roma és szlovák nyelven beszélnek. A magyar társulat, a tervek szerint Molière: Tartuffe-jét április 19-én még a Jadran Színpadon mutatja be. A felújított színházépületben az első bemutató szintén egy közös előadás lesz a 2024/2025-ös évad kezdetén.

Fényképezte: Apró József

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..