home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Április végéig igényelhetik a szerbiai polgárok a banki hiteltörlesztés halasztását
Pannon RTV
2021.03.30.
LXXVI. évf. 12. szám
Április végéig igényelhetik a szerbiai polgárok a banki hiteltörlesztés halasztását

A koronavírus megjelenése óta ez már a harmadik moratórium lesz Szerbiában. A mostani halasztást azok igényelhetik, akiknek pénzügyi gondjaik akadtak. Arról, hogy ezt ki kaphatja meg, a bankok egyénileg hoznak döntést.

Az első moratóriumra tavaly a hitelfelhasználók 94 százaléka jelentkezett, a másodikra 86 százalékuk, a harmadikra viszont egyelőre még jóval kevesebben nyújtották be a kérelmet.

A Közügyekben Zombori Imre, közgazdász a szerb kormány gazdaságélénkítő intézkedéseiről beszélt. Mint arról már beszámoltunk, az állam a lakosokat közvetlenül is támogatja, kétszer 30 eurót kap minden szerbiai lakos, a nyugdíjasok pedig további 50 eurót. A közgazdász szerint ez nem csak a támogatottaknak, hanem a gazdaságnak is segít, hiszen ezzel nőni fog a fogyasztás és ezzel a GDP is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..