home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Április 27-e
Martinek Imre
2023.04.27.
LXXVIII. évf. 17. szám
Április 27-e

Gyere haza kincsem, téged vár itt minden…

Ezen a napon jegyezzük Solti (eredetileg: Saiber) Károly magyar énekművész, nótaénekes születésének (Kiskunfélegyháza, 1910) és elhalálozásának (Budapest, 1990) napját. 

Budapest, Farkasréti temető — 2023. január 5.

A Solti Károly életét és munkásságát méltató világhálós szócikk a Délibábos álmok, elhagytatok régen; Ki tudja, hogy miért fáj a szív; Megriadt a cifra ménes; Mint galamb a tiszta búzát; Nincsen rózsa tövis nélkül és a Szeretni csak téged lehet kezdetű nótáit emelé ki. Továbbá azt, hogy az énekművész 1988-ban Jákó Vera-emlékdíjban részesült, 2010-ben pedig (posztumusz) Kiskunfélegyháza díszpolgáráva avatták. Ezen a napon őrá emlékezünk.

Solti Károly sírja Budapesten, a Farkasréti temetőben van.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..