home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Április 19-e
Martinek Imre
2024.04.19.
LXXIX.. évf. 16. szám
Április 19-e

Ezen a napon hunyt el 2010-ben Kaposvárott Schwajda György magyar drámaíró, dramaturg, színházigazgató.


Budapest, a Nemzeti Színház szoborparkja — 2024. február 3.

Kispesten született 1943. március 24-én. Első darabját, a Bohócot 1966-ban írta, amivel rögtön megnyerte az országos drámapályázatot, mégis csak évekkel később felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskola dramaturg szakára. — olvasható az életét és munkásságát felvázoló szócikk nyitányában.


Budapest, a Nemzeti Színház szoborparkja — 2024. február 3.

Rideg Sándor Indul a bakterház című regényét ő adaptálta az 1979-es keltezésű magyar filmvígjátékhoz, A rátóti legényanya című alapművéből/kisregényéből pedig az 1989-es kiadású A legényanya című filmhez készített forgatókönyvet. Ez utóbbit Garas Dezső rendezővel közösen alkották meg.

 

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..