home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Állati fogások
Király Tímea, Brassó (Az írás a Bánáti Újság nyári újságíró-iskolájában készült)
2008.10.01.
LXIII. évf. 40. szám

A napokban a palicsi állatkertben jártam. Féltem kissé a látogatástól, mert tudom, hogy a brassói állatkertben az állatok mennyire mostoha körülmények közt élnek. A brassói állatkertben ugyanis elég siralmasak a feltételek. A lakók szomorú képpel bámulnak a semmibe a rácsok mögül. Olyanok, mint a fo...

A napokban a palicsi állatkertben jártam. Féltem kissé a látogatástól, mert tudom, hogy a brassói állatkertben az állatok mennyire mostoha körülmények közt élnek. A brassói állatkertben ugyanis elég siralmasak a feltételek. A lakók szomorú képpel bámulnak a semmibe a rácsok mögül. Olyanok, mint a foglyok, csak éppen a csíkos ruha hiányzik róluk. Csak a zebra törődött bele sorsába. Neki mindegy, hol és mikor viseli a ''ruháját”.
Palicson egészen más a helyzet. Minden állat, a kicsitől nagyig, nagyon jól érezte magát. Az állatkert összes lakója a saját környezetében éli a mindennapjait. Valóságos Paradicsom!
Azonban ebben az állatkertben sem becsüli meg minden lakó a sorsát. Míg a struccok, elefántok, tevék kacéran pózoltak a nagy melegben a kameráknak, a jegesmedve nem túl illedelmesen a hátát mutogatta. Kikérte magának: ő nem örül a globális felmelegedésnek. Neki a globális lehülés sokkal jobban tetszene. Nézőpont kérdése... Én nem hordanám egész évben a bundát és a nagymamám kötötte gyapjúzoknit. Bőven elég télen is!
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..