home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Zsoldosok kerestetnek
Talpai Lóránt
2024.04.25.
LXXIX. évf. 17. szám
Zsoldosok kerestetnek

Havi 2000 dollár lenne a fizetés — Megsemmisült szinte az összes hőerőmű — Vulkánkitörés után szökőár

Havi 2000 dollár lenne a fizetés

Oroszország továbbra is külföldi állampolgárokat toboroz hadseregébe az ukrajnai háborújához — közölte a brit védelmi minisztérium. A tájékoztatás szerint egy angol nyelvű röplap alapján külföldieket keresnek az orosz hadsereg egyik különleges alakulatába. A juttatások között szerepel egy 2000 dolláros egyszeri prémium, havi 2200 dolláros fizetés, valamint orosz útlevél, ingyenesen igénybe vehető egészségügyi ellátás és kiképzés. A brit védelmi tárca szerint 2023 közepe óta terjednek az interneten ilyen toborzóreklámok, melyek különösen az Oroszországgal szomszédos olyan államokat célozzák, mint Örményország vagy Kazahsztán. Ez utóbbiakban a havi juttatások 1973 dollárt tesznek ki, illetve 5140 dollár egyszeri kifizetést ígérnek.

 

Megsemmisült szinte az összes hőerőmű

Nincs kizárva az ukrán atomerőművek fenyegetettsége — közölte az RBC-Ukraina, Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek az Európai Tanács rendkívüli ülésén tett nyilatkozatára hivatkozva. „Oroszország már szinte az összes hőerőművünket megsemmisítette. A vízerőművek gátjait és berendezéseit, valamint a gázinfrastruktúrát terroristatámadás érte” — mondta az ukrán elnök. Zelenszkij hangsúlyozta, hogy az orosz megszállók nem adják fel az atomzsarolást, és továbbra is „vadul játszanak” a megszállt zaporizzsjai atomerőmű biztonságával. Az államfő azt mondta, hogy más ukrán atomerőművek is veszélyben lehetnek. „Nem zárjuk ki, hogy más atomerőműveink és elosztóhálózataink infrastruktúráját is fenyegeti az orosz terror” — hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

 

Vulkánkitörés után szökőár

Szökőárveszély miatt adtak ki figyelmeztetést az indonéz hatóságok, a Ruang-vulkán környékén pedig felszólítottak több mint 11 000 embert, hogy hagyja el a területet. A Sangihe-szigetek egyikén található tűzhányó az elmúlt napokban több alkalommal tört ki — jelentette az indonéziai vulkántevékenységekkel és természeti katasztrófákkal foglalkozó központ. A hatóságok a legmagasabb szintre emelték a veszélyhelyzetet. A kitörés miatt fennáll annak a veszélye, hogy a vulkán beomlik, ezzel pedig szökőárt idéz elő. Jelenleg a vulkánhoz legközelebbi, észak-keletre fekvő Tagulandang szigetét érinti leginkább a szökőárveszély, ezért a lakosokat felszólították, hogy hagyják el a területet. A tűzhányó napok óta hatalmas, forró füstoszlopokat, nagy mennyiségű hamut és lávát lövell a levegőbe. A vulkán a tájékoztatás szerint a szigeten nemrég történt földrengések miatt vált ismét aktívvá.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..