home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
Zorka fejlődött és fejlődni is fog
Kartali Róbert
2024.05.21.
LXXIX. évf. 20. szám
Zorka fejlődött és fejlődni is fog

A Szabadkához tartozó Zorka helyi közösségben az elmúlt négy évben csaknem 5 kilométer gázvezeték épült ki, 2,7 kilométer vízvezeték, számos helyen végeztek útjavítást mart aszfalttal 2,5 kilométer hosszan, de az egyik legfontosabb eredmény, hogy megakadályozták a magyar nyelvű óvodai csoportok megszüntetését, valamint megszüntették az illegális migránsok okozta tarthatatlan állapotokat, ezzel szavatolva a polgárok nyugalmát és biztonságát — hangzott el a Zorka helyi közösségben megtartott közösségi találkozón.

A Zorka helyi közösségben megtartott lakossági fórumon részt vett dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke, a párt szabadkai listavezetője, polgármesterjelöltje, továbbá Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke, Góli Csilla, a Városi Tanács tagja, valamint Pletl Ádám, a párt önkormányzati képviselőjelöltje a Zorka helyi közösségből, továbbá Kudlik Zoltán, a VMSZ helyi szervezetének elnöke.

A Zorka városrész egyre élhetőbb helyi közösség lesz a jövőben — mutatott rá Kudlik Zoltán. A VMSZ helyi szervezetének elnöke ezt alátámasztva kiemelte, hogy a helyi közösségben bővítették a gázvezetéket, az ivóvízhálózatot, és az előző időszakban történt útjavításoknak köszönhetően már nincs egy olyan utca sem, amely nem járható. Mint mondta, ha némely utca nincs is aszfaltozva, de olyan felületet kapott, amelyen a polgárok biztonságosan tudnak közlekedni.  

A kültéri helyi közösségek fejlesztéséért valóban sokat tesz a Vajdasági Magyar Szövetség, akár Hajdújárásról, Bajmokról, Csantavérről, Királyhalomról, Ludasról van szó, de ugyanilyen fontosak a városhoz tartozó helyi közösségek is, amelyek gyakran rosszabb körülmények között működnek, mint egy-egy falusi helyi közösség — nyilatkozta dr. Pásztor Bálint. A VMSZ elnöke elmondta, hogy a Zorkára is megpróbáltak odafigyelni az elmúlt mandátumban. — Megközelítőleg 5 km hosszan sikerült a gázhálózatot bővíteni, bővítettük a vízvezeték-hálózatot is, néhány itteni utcát is sikerült a közelmúltban szélesíteni, aszfaltozási munkálatok is történtek, valamint mart aszfalttal sikerült néhány utcát leszórni, de van még bőven tennivaló. Várjuk a Tiszta Szerbia projektumnak az elindulását, ami a szennyvízcsatorna-hálózat bővítése szempontjából fontos, és a következő mandátumban itt még inkább a vízvezeték-hálózat bővítését szeretnénk kieszközölni.

A közösségi találkozón számos városi közvállalat igazgatója is részt vett. A fórum iránt nagy érdeklődést mutattak a helyi polgárok is, de rajtuk kívül a Peščara, a Vasutastelep és a Makkhetes városrészekből is érkeztek lakosok, akik a találkozón elhangzott beszédek után kérdéseket tehettek fel a jelen lévő politikusoknak.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..