home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zomborban emlékeztek a NATO-bombázások évfordulóján
2023.03.24.
LXXVIII. évf. 12. szám
Zomborban emlékeztek a NATO-bombázások évfordulóján

A NATO-bombázások kezdetének 24. évfordulóján Zomborban, a Szent György téren tartották meg a központi állami megemlékezést. A helyszínre azért esett a választás, mert a nyugat-bácskai várost érte az első támadás, amelynek során Radovan Medić, a jugoszláv haderő zászlósa életét vesztette, aki a NATO-bombázások első áldozata lett.

Az eseményen jelen volt Aleksandar Vučić szerb elnök, Ana Brnabić kormányfő, Porfirije pátriárka, Igor Mirović tartományi kormányfő, valamint a szerb és a vajdasági kormány tagjai.


Fotó forrása: Tanjug

Az egybegyűltekhez először Porfirije szerb pátriárka szólt, aki megemlékezett az agresszióban elhunyt áldozatokról. Beszédet mondott az első szerb áldozat lánya és Milorad Dodik, a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke, valamint a program része volt egy színpadi előadás is.

A jelenlévőkhöz – akiknek a számát több ezerre becsülték – Aleksandar Vučić szerb államfő is szónoklattal fordult. Miután felidézte a történteket, hozzátette, Szerbia soha többé nem akar hasonló konfliktusba keveredni senkivel, sem az albánokkal, sem másokkal, és folyamatosan a béke megőrzéséért küzdenek.

 Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..