home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
ZöldHáz akció
LILIOM Emese
2012.03.28.
LXVII. évf. 13. szám
ZöldHáz akció

Idén is megszerevezésre került a ''ZöldHáz” akció, ami a környezetvédelem fontosságával foglalkozik. Meghírdetésre került egy pályázat amiben a résztvevő iskoláknak ismeretterjesztő, elgondolkodtatásra késztető tablókat kell készíteniük, amit vándorkiállítás ker...

Idén is megszerevezésre került a ''ZöldHáz” akció, ami a környezetvédelem fontosságával foglalkozik. Meghírdetésre került egy pályázat amiben a résztvevő iskoláknak ismeretterjesztő, elgondolkodtatásra késztető tablókat kell készíteniük, amit vándorkiállítás keretein belül be kell mutatniuk különböző intézményekben, szociális és kulturális köpontokban, ezt legalább 4 helyre kell elvinniük. A kiállítás során adománygyűjtést is szerveznek, hogy ki részére gyüjtik a beérkező pénzeket azt mindenki maga választja ki, a mi esetünkben az adományokból befolyó összeget a szabadkai Egészségügyi Középiskolának adományozzuk, amiből az iskola, fákat és növényeket tud majd vásárolni, így még tudatosabban kiállva a környezetbarát életért. Összesen 7 tablót kell készíteni, ebből egy a címtabló, amin fel kell tüntetni, a kiállítás címét, célját, készítőjit és a fontosnak tartott tudnivalókat. A 6 tabló a következő témákat kell, hogy magába foglalja: Éghajlatváltozás?; Vészélyben az élővilág?; Egy régi, környezetbarát ház felépítése.; A háztartásunk környezetbarát működtetése.; Hogyan lesz környezetbarát az életünk?; Alkalmaszkodó Építészet. Ennek a projektnek a készítőji az Egészségügyi Középiskola harmadik osztályos tanulói, szám szerint 11 diák. Akik válalkoztak arra, hogy megmutassák, és kiálljanak a környezetbarát életért és támogassák azt, hogy minnél több emberhez eljussanak ezek az információk, hiszen nagyon sokan nem is tudják mennyire veszélyben van a Földünk és mennyire kell vigyáznunk arra a helyre ahol élünk, ami az otthonunkat jelenti. Amikor a tablókat szerkesztettük nagy figyelmet fordítotunk arra, hogy minden tabló érdekes, informatív jellgű legyen és mindenki számára érthetően bemutatva azt amit közvetíteni szeretnénk A kiállításokat a szabadkai kórház előcsarnokában hétfőn délelőtt, az Egészségügyi Középiskolában kedden ünnepélyes műsorral egybe kötött kiállításon, a Tanítóképző karon szerdán és a diákotthonban pedig csütörtökön tekinthetik meg a kedves látogatók. A kiállítások mellet még a diákok a Kizúr István Általános Iskolába is ellátogatnak, ahol egy természet órát fognak megtartani játékos formában, evvel még jobban tudatosítva a jővő generációban a környezet védelmét és serkentve a kisiskolások csapatát Földünk szeretetére és megvigyázására, mert csak egy életünk és egy Földünk van. Emellett a diákok buzgósága arra is kiterjedt, hogy készítettek egy honlapot, ahol leírják a pályázatra való előkészületeket, evvel is alátámasztva mennyire fontosnak tartják a környezetüket és szeretnék ha ez minél több emberhez eljutna, ösztönözve őket a környezet védelmére.
Remélem ez a néhány sor sok emberben elindít valami változást és ők is aktív részesei lesznek Földünk védelmének.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..