home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zentára érkezik az olasz Calzedonia cég
2021.04.15.
LXXVI. évf. 15. szám
Zentára érkezik az olasz Calzedonia cég

Az olasz tulajdonú fehérnemű- és ruhagyártó multinacionális vállalat Vajdaságban már Szabadkán, Zomborban, Kúlán, Nagykikindán és Apatinban is rendelkezik csarnokkal, ahol összesen 3500 személyt foglalkoztat.

–Az önkormányzat maximálisan támogat minden olyan új lehetőséget, ami a városunkban vagy községünkben, a Tisza vidéken lehetőséget kínál a munkavállalóknak az elhelyezkedésre – hangsúlyozta Czegledi Rudolf polgármester

Adriano Zoni, a cég igazgatója a városházán megtartott sajtótájékoztatón elmondta, 160 új munkahely létrehozását tűzték ki célul. Többnyire nők jelentkezését várják, kortól és iskolai végzettségtől függetlenül. A cég 2009 óta fektet be és van jelen a szerbiai piacon. Az újabb gyárrészlegben, melyet Zenta község ipari övezetében a régi textilgyár területén alakítanak ki, előreláthatólag szeptemberben kezdődhet a munka.

Sandra Pejić HR-menedzser jelezte, a jelentkezők kétnyelvű, fizetett képzésben részesülnek. Rámutatott, hogy a dolgozóiknak rendes munkaviszonyt, kedvező feltételeket és bérezést, illetve előrelépési lehetőségeket is kínálnak. A munkaidő 7–15 óráig tart, a munkafeladatokat ülve látják el az alkalmazottak, akiket már az első naptól kezdve bejelentenek fizetéses munkaviszonyba. Az első szerződéseket meghatározott időre, három hónapra kötik, és utána kínálnak fel állandó munkaviszonyt.

A cég már tartott egy bemutatót az érdeklődőknek, a következőt pedig április 21-én 16 órától szervezik a Zentai Magyar Kamaraszínház nagytermében.

Az első alkalommal mintegy száz személy jött el. Sandra Pejić HR-menedzser a Calzedonia cégcsoport történetének ismertetése után elmondta, az ötlettől kezdve egészen a késztermék forgalmazásáig minden munkát a cégcsoport maga végez el, a termelés pedig Olaszország mellett Szerbiában, Romániában, Bulgáriában, Etiópiában és Srí Lankán zajlik. Évente több mint 300 millió fehérneműt, harisnyát, zoknit és egyéb ruházati termékeket állítanak elő a világ különböző tájain lévő 20 üzemükben. A termékeiket 50 ország területén, több mint 4500 saját boltjukban árusítják. A cégcsoportnak több mint 34 ezer alkalmazottja van világszerte, akiket a gyakorlatiasság, a dinamikusság, a nyitottság és a csapatmunka vezérel. Az olasz cég Gordon Kft. leányvállalata 2013-ban nyílt meg Szabadkán, ahol azóta több mint 1200 alkalmazottjuk dolgozik a Calzedonia Intimissimi márkájú női pólóinak előállításán. 2019-ben nyílt meg a Gordon Kft. nagykikindai üzeme is, ahol 600-an vannak munkaviszonyban.

 

(Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..