home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zentán ingyenes kínainyelv-tanfolyamra jelentkezhetnek az érdeklődők
(Tha)
2022.09.15.
LXXVII. évf. 37. szám
Zentán ingyenes kínainyelv-tanfolyamra jelentkezhetnek az érdeklődők

Két és fél évvel ezelőtt a tartományi oktatási titkárság kezdeményezésére a Zentai Gimnáziumba látogatott az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karán működő Konfuciusz Intézet küldöttsége. Már akkor szóba került a kínai nyelvet, kultúrát és szokásokat népszerűsítő képzés elindítása, de az együttműködés a járvány miatt megszakadt. Most azonban megvalósulásához érkezett az akkori ötlet, a tervek szerint ugyanis a tanfolyam október első szombatján megkezdődhet.

A kezdeményezésről sajtótájékoztatót tartottak a zentai városházán, melyen jelen volt Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium igazgatónője és Juhász Attila, Zenta Önkormányzata Községi Tanácsának oktatásért és művelődésért felelős tagja.

— A Konfuciusz Intézet biztosítja a tanárt, a Zentai Gimnázium pedig a tanfolyamhoz szükséges helyet és feltételeket. Nagyobb érdeklődés esetén, ha a csoportban húsznál több jelentkező lenne, több tanárt is küldenek. A képzés fakultatív és ingyenes, az órákat szombatonként tartják 10 órától 11.30-ig — hallottuk Ujházi Évától, aki azt is elmondta, a tanfolyam hat kurzusból áll, az elsőn nemcsak a nyelvet tanulják, hanem a kínai kultúrával, szokásokkal is megismerkedhetnek a résztvevők. A közvetítő nyelv az angol lesz. Az első szint oktatása februárban fejeződik be.

Egyébként ez a kezdeményezés Belgrádban, Újvidéken, Šabacon és más nagyobb szerbiai városokban már működik. 

Az érdeklődők, akik nem csak középiskolások lehetnek, a Zentai Gimnázium titkárságán jelentkezhetnek személyesen, vagy a 024/811-751-es telefonszámon.

Fényképezte: Horváth Zsolt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..