home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Zentai Magyar Kamaraszínház márciusi játékrendje
2023.03.01.
LXXVIII. évf. 9. szám
Zentai Magyar Kamaraszínház márciusi játékrendje

Kedves Közönségünk!

Megtisztelő figyelmükbe ajánljuk márciusi programjainkat.

Március 3., péntek 19.00 óra, Zentai Magyar Kamaraszínház (kamaraterem)

Zentai Magyar Kamaraszínház előadása

Matei Visniec: A PANDAMEDVÉK TÖRTÉNETE, AMIKÉNT AZ A SZAXOFONOS MESÉLI EL, AKINEK EGYIK BARÁTNŐJE FRANKFURTBAN LAKIK

Fordította: Tömöry Péter. Szereplők: Verebes Judit és Szilágyi Áron. Jelmezterv: Janovics Erika. Rendező: Dévai Zoltán.

„Egy borgőzös ébredés, amikor az előző este ivott bor bukéja ott marad a szájban. Fejfájás. Egy reggel amikor képtelenek vagyunk eldönteni, hogy álmodunk-e, vagy ébren vagyunk, vagy valahol a két állapot között lebegünk, mert az álom valósága és a valóság illúziója folyton összekeveredik. Egy mellettünk ébredő személy. Egy elvesztett vekker. Baudelaire. Kilenc éjszaka. Idegesítő üres üvegek. Á. Egy ízletes tochinel recept. Egy madár. Egy rajzfilmes csatorna. Egy párnán maradt kesztyű. Egy Férfi és egy Nő. Egy történet, amit egy szaxofonos mesél el, akinek egyik barátnője Frankfurtban lakik.”(Dévai Zoltán)

 

Március 8., szerda és 9., csütörtök 19.00, Zentai Magyar Kamaraszínház (kamaraterem)

Zentai Magyar Kamaraszínház előadása

Patrick Süskind: A NAGYBŐGŐ  

Játssza: Nešić Máté

„Létezhet zenekar prímhegedű nélkül, fúvósok nélkül, rézfúvósok, üstdob nélkül, minden nélkül, de nem létezhet zenekar nagybőgő nélkül. Vegyük ki a zenekarból a nagybőgőt, menten babiloni nyelvzavar áll elő, egy Szodoma, ahol már senki sem tudja, minek is játszik. Egy zenekari muzsikus mikor veszíti el a lába alól a talajt? Na, mikor? Akkor, amikor nem hallja többé a nagybőgőt! Szóval a nagybőgő a zenekarban központi hangszer. Ezt tulajdonképpen tudja is mindenki. Csak épp senki sem vallja be nyíltan, mert a zenekari muzsikus természeténél fogva hajlamos a féltékenységre. Én szerény ember vagyok. De mint nagybőgős tudom, hogy milyen talajon állok. A zene magva ez mind én vagyok! És minden egyéb csak ellenpólus.” (Részlet az előadásból.)

8-án az előadást hölgy nézőink ingyenesen megtekinthetik!

 

Március 16., csütörtök és 17., péntek 19.00, Zentai Magyar Kamaraszínház (kamaraterem)

Zentai Magyar Kamaraszínház előadása

NÓRA ÉS TORVALD

Henrik Ibsen Nóra című drámáját Kúnos László fordítása alapján átdolgozta Verebes István

Szereposztás: Helmer – Nešić Máté; Nóra – Verebes Judit; Rank – Szilágyi Áron; Lindéné – Horváth Blanka (m.v.); Krogstad – Virág György. Jelmez: Cselényi Nóra (Jászai Mari-díjas). Díszlet: Míra János (Jászai Mari-díjas). Rendező: Verebes István.

„Ibsen drámája a kapcsolatainkban megfészkelt és terjengő, kisebb-nagyobb, kíméletes és önző hazugságok romboló természetrajzát tárja elénk, legalábbis a történetben engem ez érdekel leginkább. Az általam elképzelt Nóra nem egy emancipálódásra ítéltetett, gyámoltalan nő, hanem olyan szerető feleség, aki egy határozottan meghozott, de titkolt  döntését  mindenképp meg akarja fosztani egy kényszerű hazugságtól. Hogy harcolja ki, milyen áldozatok árán igazát, ennek akarunk majd az előadással a végére járni.” (Verebes István)

 

Március 21., kedd 19.00, Zentai Magyar Kamaraszínház (kamaraterem)

Petőfi Irodalmi Karaván 2023

Zenés, irodalmi Szalon-est

Résztvevők: Kemény IstvánWirth ImreSzáraz Miklós György és Dresch Mihály. Moderátor: Juhász Anna

A Szalon-esten három kortárs költő: Száraz Miklós György József Attila-díjas és Térey-ösztöndíjas író, Kemény István József Attila-díjas és Térey-ösztöndíjas író és Wirth Imre író, muzeológus beszélgetése várható alkotásról, legutóbbi munkáikról, az utazás ihletésről és költői elődökről, így a beszélgetés egyaránt megidézi a 200 éve született Petőfi Sándort, a hagyományos irodalmi alkotókat és a kortárs hangot. Az esten a felolvasást Dresch Mihály Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas zenész improvizációja kíséri.

A belépés díjtalan, helyfoglalás ajánlott.

 

Március 26., vasárnap és 27., hétfő 19.00, Zentai Magyar Kamaraszínház (kamaraterem)

Zentai Magyar Kamaraszínház előadása

William Shakespeare: SOK HŰHÓ SEMMIÉRT
(Fordította: Mészöly Dezső)

Szereposztás: Don Pedro, Aragónia hercege – Virág György; Don Juan, a herceg fattyú öccse – Nešić Máté; Claudio, ifjú firenzei gróf – Hajdú Tamás (m.v.); Benedetto, padovai nemes ifjú – Dévai Zoltán; Leonato, Messina kormányzója – Ralbovszki Csaba (m.v.); Baltazár, énekes – Szilágyi Áron; Boracchio, Don Juan embere – Szilágyi Áron; Ferenc, pap – Szilágyi Áron; Hero, Leonato lánya – Verebes Judit; Beatrice, Leonato unokahúga – Lőrinc Tímea (m.v.)

Énekes-korrepetítor: Koncz Éva; Dramaturg: Oláh Tamás; Jelmeztervező: Janovics Erika; Díszlettervező: Ondraschek Péter; Rendező: Mezei Kinga (Jászai Mari-díjas, Pataki Gyűrű-díjas).

„Vajon a színházlátogatók négyszáz évvel ezelőtt is ugyanazokon a poénokon kacagtak fel, mint mi manapság, s ugyanazoknál a fordulatoknál kaptak a homlokukhoz? Mit adhat nekünk ma egy négyszáz éves komédia? Mindenekelőtt nem árt, ha nevetünk rajta. Még szerencse, hogy a szerelem kifejezetten humoros dolgokra képes. A cselszövés pedig hallatlanul szórakoztató tud lenni. A pletyka legalább négyszáz éve töretlenül népszerű műfaj, s ha egyszer szárnyra kap, akkor semmi sem állíthatja meg.

Messinában pezseg az élet és mindig pompás az idő. Leonato kormányzó nem sajnálja a pazar lakomákra szánt pénzt, hiszen épp a spanyol herceget és kíséretét vendégeli, sőt úgy fest, még a lányát is férjhez adhatja egy oroszlánszívű katonához. A szószátyár Benedetto azonban viszolyog a házasság gondolatától. A makrancos Beatrice kuzin pedig ki nem állhatja, ha egy férfi udvarol neki. A történet elején még ők sem sejtik, hogy olykor a szóbeszéd a legsikeresebb kerítő.” (Oláh Tamás)

 Az előadást egy szünettel játsszuk.

 

A jegypénztár nyitvatartási ideje:

hétfő–szerda–péntek: 9 –12 és 17 –19

kedd–csütörtök: 9 –12,

valamint minden előadás kezdete előtt egy órával

telefonszám: 024/812-603

e-mail: jegypenztarszinhazzenta@gmail.com

 

Zentai Magyar Kamaraszínház
24400 Zenta, Fő tér 2.
+381 24 655 435
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..