home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Zenta község óvodáiban is zajlik a távoktatás
Tóth Lívia
2020.03.25.
LXXV. évf. 13. szám
Zenta község óvodáiban is zajlik a távoktatás

A rendkívüli helyzetben nem kell fizetni az óvodai ellátásért

Zenta község négy általános és négy középiskolájában egyaránt folyamatos az online oktatás — jelentette be a mai sajtótájékoztatón Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja. Elmondta, az óvodáknak és az iskoláknak összesen 3000 tanulója van.

— A távoktatás az óvodákban is működik, a dolgozók napi szinten több mint 700 gyermekkel foglalkoznak és egyben a szülőkkel is tartják a kapcsolatot. Zenta község önkormányzata döntést hozott, hogy a rendkívüli helyzet ideje alatt ingyenessé teszi az óvodai ellátást, tehát erre az időszakra a családoknak nem kell fizetniük — hallottuk Perpauer Attilától.

Kopasz Ildikó, a zentai Hófehérke Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója arra mutatott rá, hogy az óvónők a szülőkkel együttműködve már szeptemberben megalakították az internetes kapcsolattartáshoz szükséges csoportokat, és a rendkívüli helyzet kialakulásáig is ezeket használták a különböző értesítések továbbítására.

— Most online óvónénik vannak, de ez nem azt jelenti, hogy a kisgyermekeket odaültetik a számítógépek elé és beszélnek nekik. Itt most sokkal nagyobb szerep jut a szülőknek. Az óvónő a saját online csoportjában minden héten jelzi, milyen témákkal foglalkoznának az óvodában, legyen az mese, játék vagy matematikai feladat. Különösen fontos a távoktatás az iskolai előkészítős csoportoknál, de a többieknél is. Bármilyen kérdése van a szülőnek, tud a szakemberrel beszélni, de ugyanakkor az óvónő is értesíti a családokat azokról a tudnivalókról, utasításokról, amelyek a felsőbb fórumoktól, például az önkormányzattól érkeznek — vázolta a helyzete Kopasz Ildikó igazgató, aki arra is kitért, hogy a havazás kissé összezavarhatja a gyerekeket, hiszen a tananyagban már a tavaszi témák kerültek sorra.


A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..