home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Zenta adott otthont az Ifjúsági Sportjátékoknak
2024.02.14.
LXXIX. évf. 7. szám
Zenta adott otthont az Ifjúsági Sportjátékoknak

A gyermekek zsongása jelezte, hogy a zentai sportcsarnokban fontos esemény zajlik. A jelen lévő 600 általános iskolás diák nagy örömmel köszöntötte Világos Adriana fiatal sportolót és a szervezőket. Az Ifjúsági Sportjátékok kezdetét jelképesen a barátság fáklyájának meggyújtása jelezte.

— Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek az eseménynek. Tizenegy évvel ezelőtt én is a közönség tagja voltam, akárcsak most a jelenlévők. Akkor még nem tudtam, hogy profi sportoló leszek. Úgy gondoltam, az Ifjúsági Sportjátékok talán a legnagyobb verseny, ahol fellépek. Ma pedig itt vagyok, mint a felnőtt-Európa-bajnokság ezüstérmese és kétszeres junior gerelyhajító világbajnok — mondta Világos Adriana.

A zentai általános iskolák felsős tanulói a sport és a szórakozás segítségével vettek részt a Zero Waste — Légy részese a játéknak — Mentsd meg a bolygónkat oktatási műhely megvalósításában. A diákok egyebek között megismerkedtek azokkal a módszerekkel, amelyekkel megelőzhető a víz és a levegő szennyezése, hallottak arról, miként őrizhető meg az élővilág sokszínűsége, és miért fontos az újrahasznosítás. A találkozó sporttal kapcsolatos része a zöldpályán folyt. A Coca-Cola ezzel a kampánnyal kíván hozzájárulni a környezetre gyakorolt ​pozitívabb hatáshoz, és megoldásokat kínál a csomagolóanyagokkal kapcsolatos kihívásokra, a több éve tartó Hulladékmentes Világ (World Without Waste) projektumának megfelelően.

— Köszönjük a szervezőknek, hogy az idén is bekapcsolódhattunk az Ifjúsági Sportjátékokba. Ez a második éve az együttműködésünknek. Külön örömünkre szolgál, hogy a gyerekek a sport mellett a környezetvédelem ismeretében is versenyeznek — hangsúlyozta Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere.

Zenta polgármesterének a szervezők az Ifjúsági Sportjátékok szobrát adták át.

Forrás: Közlemény


Forrás: sportskeigremladih.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..