home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Zenta a Tudományok Útján
2014.06.08.
LXIX. évf. 23. szám
Zenta a Tudományok Útján

A Tudományok Útja tudománynépszerűsítő rendezvény Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériumának és a zentai Kertészek Egyesületének közös kezdeményezésére, hagyományteremtő szándékkal tavaly indult útjára Zentán. A szervezők az idén is látványos, izgalmas és szórakoztató tudományos jellegű programokkal, bemutatókkal és kísérletekkel vártak minden érdeklődőt.

Mivel 2014 a Család évének huszadik évfordulója, az eseményt igyekeztek családközpontúvá tenni. Különböző foglalkozásokat szerveztek, amelyeken a család minden tagja érdekes tudományos látványosságokban vehetett részt.

A zentai Városháza előtti téren felállított standoknál képviseltették magukat a tudományos- és kutatóintézmények, egyetemek, középiskolák, de jelen voltak a különböző civil szervezetek is. Ezen a hétvégén mindenkit az a közös cél vezérelt, hogy a tudomány népszerűsítését, emberközelivé hozását magas szakmai színvonalon, de közérthetően végezze.

A tudományos kikapcsolódásra vágyók műhelymunkákban és előadásokon vehettek részt, beülhettek a rögtönzött planetáriumba, utazhattak a tudományos hajón, látogatást tehettek a kilátóban, teleszkópon figyelhették a bolygókat stb.

Az ünnepélyes megnyitón Nagy Tamás fizikus, az adai műszaki iskola tanára és mgr. Dubravka Veljnović molekuláris biológus, a belgrádi Tudománynépszerűsítő Központ szakmunkatársa látványos fizikai és kémiai kísérleteket mutatott be. Ezekből többek között kiderült, mi a folyékony nitrogén titka, hogyan lehet éghetetlen a papírpénz és miként keletkezik a palackba zárt szellem.

A rendezvény szervezője a zentai Kertészek Egyesülete és a Science Kft., főtámogatója Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma volt.

TÓTH Lívia és NAGY ABONYI Emese fotói ízelítőt adnak az esemény hangulatáról.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..