home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zenta: Fertőtlenítőszer pótlása és csomagok a kisnyugdíjasoknak
Tóth Lívia
2020.04.02.
LXXV. évf. 14. szám
Zenta: Fertőtlenítőszer pótlása és csomagok a kisnyugdíjasoknak

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere sajtótájékoztatón összegezte a válságtörzs legutóbbi intézkedéseit és a polgárok számára lényeges tudnivalókat.

A rendkívüli helyzetekkel megbízott községi törzskar mindennap ülésezik, hogy a községi utasításokat a köztársaságiakkal összehangolva, a megfelelő döntéseket időben meghozhassák.

A kijárási tilalom szigorításához alkalmazkodva határozták meg az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, pékségek hétköznapi és hétvégi nyitvatartási idejét. Zenta község igyekezett a piacok működését fenntartani ameddig csak lehetett, de a köztársasági válságtörzs által kiadott intézkedések értelmében kénytelenek minden piac munkáját szüneteltetni és az április havi vásár sem rendezhető meg.

A kapcsolattartó központról a polgármester elmondta, maximálisan eleget tesz az elvárásoknak és ezáltal a polgárok pontos információkhoz juthatnak. A telefonos hívások száma naponta 30 és 160 között alakul. A kérdések zöme a mezőgazdasági termelőkre, a házi karanténra, az egészségügyi intézmények működésére, a nyugdíjfelvétel lehetőségeire vonatkozik. Emellett a call center munkatársai regisztrálják azoknak a 65, illetve 70 évnél idősebb polgároknak a kéréseit is, akiknek a bevásárlásban, gyógyszerek beszerzésében segítségre van szükségük.

A városházán működő központot minden nap 8—18 óra között hívhatják az érintettek a 024/655-452-es és 064/872-5320-as telefonszámokon, 10—14 óra között pedig a 024/655-453-as számon pszichológussal beszélhetnek azok, akik úgy érzik, szükségük van a szakember tanácsaira.

A felületi fertőtlenítőszerek kiosztása a községben zökkenőmentesen lezajlott, minden háztartás 5 litert kapott. Akiknél ez a mennyiség elfogy, a helyi közösségekben hétfőn és csütörtökön 9 és 13 óra között vehetik át az újabb adagot. A cseréhez át kell adni a kiürült flakont. Az idős polgárok az információs központ számán jelezhetik, ha elfogyott a fertőtlenítőjük, és az önkéntesek kiviszik nekik az utánpótlást.

Czegledi Rudolf polgármester bejelentette azt is, hogy a község területén minden személy, akinek a havi nyugdíja kevesebb 30 ezer dinárnál, egyszeri segítségként 2500 dinár értékű, élelmiszeripari termékeket és tisztítószereket tartalmazó csomagot kap. A csomagok kézbesítése akkor kezdődhet, amikor megérkezik a köztársasági nyugdíjbiztosítási alaptól azoknak a jegyzéke, akiknek jár ez a támogatás.

A polgármester újra felhívta a lakosság figyelmét az utasítások betartásának fontosságára, és egyúttal hangsúlyozta, Zenta ezen a téren a példás községek közé tartozik. Egyben reményét fejezte ki, hogy a szabályok betartásával sikerül minimalizálni azokat a káros következményeket, amelyeket a járvány okozhat.


A nyitóképen Czegledi Rudolf (a szerző felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..