home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2024.04.19.
LXXIX. évf. 16. szám
Zenei újdonságok

Galantis, David Guetta & 5 Seconds of Summer: Lighter — The Marías: Run Your Mouth — Benson Boone: Slow It Down — Lil Frakk, DOÓR: Django

 Galantis, David Guetta & 5 Seconds of Summer: Lighter

Megint összefogtak a nagyágyúk, hogy valami egészen jót hozzanak létre. Ez sikerült is, így született meg a Lighter című feel good szerzemény. Hogy kik is fogtak össze? Galantis, David Guetta, valamint a 5 Seconds of Summer. A különleges együttműködés már bőven a megjelenés előtt lázban tartotta a rajongókat, főleg, amikor az előadók legnagyobb rajongói rejtélyes, piros kockákat és a single címét felfedő gyertyákat kaptak postán — mindez egy tudatos marketingstratégia része volt, hogy meglegyen a kellő figyelemfelkeltés. A felvétel végül debütált, nem sokkal később pedig egy videóklip is érkezett, mely ugyanazt a könnyed boldogságérzést (feel good) és bulihangulatot hozza, amelyet a dal is képvisel.

 

The Marías: Run Your Mouth

A ma már Grammy-jelölt The Marías zenekar még 2016-ban alakult meg Los Angelesben, és a következő tagokból áll: María Zardoya (énekes), Josh Conway (dobos), Jesse Perlman (gitáros) és Edward James (billentyűs). Első albumuk, a Cinema 2021-ben látta meg a napvilágot, a Billboard 200-as listán pedig a 176. helyig jutott. Most, 2024-ben pedig megtörtént a régóta várt bejelentés, mely szerint érkezik a második album. Ráadásul a Submarine-re keresztelt korongnak már tudni lehet a megjelenési dátumát, mely várhatóan május 31-e. Ezzel a bejelentéssel együtt kijött a lemez első előhírnöke is, a Run Your Mouth, mely egy igazi, ’90-es évekbeli, Gap-reklámokat idéző videóklippel karöltve érkezett.

 

Benson Boone: Slow It Down

Benson Boone története már modern sztori. Ő is egy olyan fiatal srác, aki elkezdte megosztani zenéjét a TikTokon, és ezáltal sokan megismerhették. Közben jelentkezett az American Idolba, ahol bár nem ért el szép helyezést, a műsor arra éppen elég volt, hogy kellőképpen megboostolja a TikTok-népszerűségét. Később a Night Street Records szerződtette, és indulhatott a buli. Az idén már eleve egy óriási slágerrel nyitotta az évet, hiszen a Beautiful Things szinte pillanatok alatt került a toplisták élére. Közben kiderült, hogy a dal egy sokkal nagyobb projektumának, az április 5-én megjelent Fireworks & Rollerblades című albumának a része, s erről már meg is érkezett a következő előfutár, a Slow It Down!

 

Lil Frakk, DOÓR: Django

Két hete jelent meg Lil Frakk következő lemezének első beharangozója, a Hideg, mely után most a Django következik. Érdekességként jegyzem meg, hogy bár a szövegben nem hangzik el a Django név, a címre mégis van magyarázat. Frakk azért adta ezt a címet, mert Sergio Corbucci hőse is a gondterhes múltjától szeretne megszabadulni, akárcsak ő maga.

Nyitókép: d3vhc53cl8e8km.cloudfront.net

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..