home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2024.03.21.
LXXIX.. évf. 11. szám
Zenei újdonságok

Twenty One Pilots: Overcompensate — Cardi B: Like What (Freestyle) — CYRIL: Stumblin' In

Twenty One Pilots: Overcompensate

A Twenty One Pilots egy amerikai, Grammy-díjas, alternatív zenei duó, mely az Ohio állambeli Columbusból indult még 2009-ben. Jelenleg az énekese és a billentyűs kíséretek előadója Tyler Joseph, mert a korábbi két tag, név szerint Nick Thomas és Chris Salih 2011-ben kivált. Napjainkban a duó másik tagja Josh Dun dobos. Az együttes a 2010-es évek közepén vált ismertté, és ma már olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Stressed Out vagy a Heathens. Aztán egyszer csak nem jelent meg új album. Elmúlt egy, majd két év, és semmi. Végül három év után itt a jó hír: a Clancy címre keresztelt nagylemez május 17-én várható! Erről pedig már meg is érkezett az első előfutár, mely az Overcompensate címet kapta. A dal hangzásban és a hozzá készült klipben — melyet egyébként a zenekarral régóta együttműködő Reel Bear Media készített — teljesen sötét. Maga a szám menete pedig végre nem a megszokott, mert kellő ritmusváltásokkal van megfűszerezve, amit brutálisan jól egészít ki a reverbes, dark vokál.

 

Cardi B: Like What (Freestyle)

Az USA-ban érdekes helyet foglalnak el a zeneiparban a női rapperek. Nincs könnyű dolguk, és csak néhányan lesznek legendásak. Amikor arra gondolunk, hogy kik azok az előadók, akik nemcsak az Egyesült Államokban, de az egész világon is ismertté váltak, akkor nekem három név jut eszembe: Missy Elliott, Cardi B. és Nicki Minaj. Közülük most Cardi B. jelentkezett egy teljesen friss számmal, a dal alapja azonban ismerősen cseng. Persze főleg annak, aki már a ’90-es évek végén is nagyban hallgatott zenét. Az alap ugyanis Missy 1999-ben megjelent She’s a Bitch című dalából származik, így nem is volt kérdés, hogy meglesz a kellő lüktetés! Cardi új trackjéhez egy tőle már jól megszokott extravagáns klip is készült, melyben főleg bikiniben sétálgat és vonaglik — ha lehet ilyet írni. Maga a szöveg is kemény, hiszen a rapper igencsak kiosztja minden kritikusát és utálóját, azaz haterét.


Kép forrása: spinninrecords.lnk.to/stumblininYT

CYRIL: Stumblin' In

Tavaly novemberben jelent meg CYRIL Stumblin' In című feldolgozása, mely akkor szinte az összes zenei listát felrobbantotta. Ez eleve egy gyönyörű dal, mely a Smokie együttes énekesének, Chris Normannek és az amerikai Suzi Quatrónak a közös dala. Itt jegyzem meg, hogy ez volt Norman első szóló száma. A Stumblin' In új változata most azért került ismét a figyelem középpontjába, mert a tavalyi sikerei idején nem volt hozzá egy méltó klip, ez viszont manapság szinte kötelező. Ezt pótolták most, a végeredmény pedig már látható a YouTube-on, és jelenleg 1,5 millió megtekintésnél jár.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..