home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2023.11.17.
LXXVIII. évf. 45. szám
Zenei újdonságok

Kállay Saunders, anatu: MAKE YOU CRY — Ocho Macho: Tökéletes — Cserihanna: pánick — Gucci Mane: Must Be Me

Kállay Saunders, anatu: MAKE YOU CRY

Mintha tegnap lett volna, hogy Saunders először állt a Megasztár színpadjára egy meghallgatás erejéig, pedig mindez 2010-ben történt. A műsorban megismerhette egy egész ország, és ez kellő lökést adott számára, hogy a figyelem középpontjában maradjon. Mindemellett többször is részt vett A Dalban, mely az eurovíziós dalfesztivál magyar előválogatója. 2014-ben Running című dalával végül ő képviselte hazáját a megmérettetésen. Azóta több sláger is fűződik a nevéhez, olyanok, mint a My Baby, az Elveszek vagy a Csak Veled. Most pedig máris itt a legújabb dala, melyet anatuval közösen készített el. Anatu az utóbbi időben az állandó alkotótársa, viszont ez az a szám, ahol végre énekelni is hallhatjuk. Az újdonsághoz, mely a MAKE YOU CRY címet kapta, egy videóklip is készült, melyben Andris mellett egy extravagáns női főszereplő is megjelenik.

Ocho Macho: Tökéletes

Az Ocho Macho egy 2003-ban Kőszegen alakult magyar együttes, mely a reggae, a ska, a punk és a latin keveredéséből született. Tagjai csak huppogásnak hívják az általuk játszott zenét. Maga az együttes neve pedig spanyolul annyit tesz, hogy nyolc hím — a fordítás szándékosan helytelen, a pontos változat Ocho Machos lenne. Nos, ha figyelembe vesszük a megalakulásuk idejét, akkor rájövünk, hogy ez a zenekar már elérte a húszéves jubilálást, ami valljuk be, szép teljesítmény egy — nevezzük így — új generációs zenekartól. Ráadásul az Ocho Macho nem egy tipikus mainstream csapat, ettől függetlenül tagjai mégis elérték, hogy a különféle zenei fesztiválok állandó fellépői legyenek. Persze ehhez sok jó dalnak kellett megszületnie, melyek most még eggyel bővültek. Ez a Tökéletes, mely szintén egy igazi vérbeli Ocho Macho-szám lett a kellő pozitivitással és az elengedhetetlen fúvósokkal.

Cserihanna: pánick

Cserihanna május közepén mutatta be telt ház előtt első szólólemezét, most pedig az albumról már jól ismert pánick című dalához készített klipet. A videóban az énekesnő a rettegései helyszíneire kalauzol el bennünket, valójában egy színes „pánikpartiban” vehetünk részt. Magáról a szerzeményről a következőket találtam: „A track feltárja a szorongás és a pánik abszurditását, így képessé válunk nevetni saját érzéseinek és félelmeinek kavalkádján.

 

Gucci Mane: Must Be Me

Gucci Mane egy amerikai rapper, aki 2005-ben debütált. Karrierje azóta egyenesen felfelé ível — még arra is volt példa, hogy egyes zenei listákon olyan előadókat előzött meg, mint Jay-Z vagy Eminem. Legújabb lemeze, a Breath Of Fresh Air októberben jelent meg, s erről most a Must Be Me című dal kapott klipet. A Joe Yung Spike által rendezett videóban Gucci egy elegáns szobában bundát viselve szórja a rá jellemző sorokat. Magában a klipben rappel, és közben kényelmesen hever egy kanapén, önmagát nézi a tükörben, így reflektál múltjára, illetve néz szembe a kihívásokkal teli jövőjével.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..