home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2022.11.18.
LXXVII. évf. 45. szám
Zenei újdonságok

Compact Disco: A múltunk nem felejt — Daniel Seavey: Can We Pretend That We’re Good? — Barns Courtney: Supernatural

Compact Disco: A múltunk nem felejt

Magyarországon a múlt év egyik legjátszottabb dala a Compact Disco Minden rendben című slágere volt, melyet most egy újdonság követ, címe: A múltunk nem felejt.

A vidám hangulatú Minden rendben után azonban Walkó Csaba és Pál Gábor ezúttal úgy döntött, hogy inkább visszanyúl a Compact Disco gyökereihez. Ahhoz a hangzáshoz, amely az elmúlt évek úttörő, alternatív pop- és elektronikus zenét ötvöző formációjává tette őket.

A múltunk nem felejt alapból egy csápolós, igazi Compact Disco-szerzemény lett, de a dalt felruháztuk egy mély, elgondolkodtató mondanivalóval. A hideg és a sötétség kihozza az emberekből a nosztalgiát, és sajnos nem a jó értelemben. Előfordul, hogy észre sem vesszük, és kesergünk a múlton. Nem szabad hagynunk, hogy a negatív dolgok a hatalmukba kerítsenek, tekintsünk előre és a megoldásra” — mesélte a szám kapcsán a C. D. frontembere, Walkó Csaba.

Az újdonság egy animációs videóval érkezett, melyet a Schola Europa Akadémia diákjai készítettek el Száraz Tamás vezetésével. „Szeretnénk támogatni a karrierük elején járó tehetségek előrelépését, így nagyon örültünk, hogy elvállalták A múltunk nem felejt kisfilmjét. Már régóta szerettünk volna egy ilyen típusú videóklipet. Többféle vizuális technikát alkalmaz, halloweeni hangulatot ébreszt, szerintünk nagyon jól sikerült!” — tette hozzá az énekes-dalszerző.

 

Daniel Seavey: Can We Pretend That We’re Good?

Érdekes, hogy amíg bizonyos országokban nagy sikereket ért el a Why Don’t We zenekar, valahogy hozzánk nem igazán jutott el. Érdekes, mert a tagok a 2016-beli indulás óta bezsebeltek két platina és öt arany minősítést, valamint több mint 4 milliárd streamet. Egyikőjük mindennek ellenére úgy döntött, hogy szólóénekesként is kipróbálja magát, és már meg is érkezett Daniel Seavey debütáló dala, a Can We Pretend That We’re Good?

A szám pedig egészen elképesztő. Főleg azért, mert manapság azt gondolnánk, már mindent hallottunk, viszont ennél a szerzeménynél egészen friss hangzást élhetünk át. Azért, mert Daniel egészen új formában ötvözte a pop, a rock és az elektronikus zenei világokat.

Jó érzés elmerülni abban, aki valójában vagyok” — nyilatkozta Daniel. „Az elmúlt években anélkül firkálgattam sorokat, hogy észrevettem volna, ezek a személyiségem zenei lenyomatai. Mindig is kísérletezni akartam, és valami olyat mutatni, amit még senki sem hallott. Úgy érzem, most sikerült, és nagyon izgatott vagyok.

 

Barns Courtney: Supernatural

Több mint 1 milliárd stream és számtalan elismerő kritika után Barns Courtney ismét új dallal érkezik! A Supernatural első hallásra egy klasszikus, párkapcsolatról szóló szám is lehetne, de kellőképpen megspékelték kemény gitárral, melyet az énekes karcos hangja tesz még vonzóbbá. Elmondása szerint a szerzemény mondanivalója igazából a nyers vágyról szól, ahogyan ki-be táncolunk egymás életébe.

Az új szám egy klipet is kapott, melyben az emberi vágyakozás sötétebb oldala mutatkozik meg. A kisfilm egy posztapokaliptikus társadalmat mutat be, egy világot, mely elpusztult a klímaváltozásban. „Ez a politikusoknak az allegorikus ábrázolása, és annak, ahogy a klímaváltozásra reagálnak. Az élvezetek elérése túl nagy becsben van ma tartva” — osztotta meg gondolatait az előadó.

Nyitókép: www.sopronitema.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..