home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2022.09.23.
LXXVII. évf. 36. szám
Zenei újdonságok

DR BRS x Zalatnay Cini: Várlak még — Tiësto & Charli XCX: Hot In It — Coldplay: Humankind

DR BRS x Zalatnay Cini: Várlak még

A Magyarországon már jogosan ismert és elismert lemezlovast, DR BRS-t egyszerűen csak a feldolgozások királyának nevezik. Mindezt az olyan dalok újragondolásának köszönheti, mint a Tűzvarázsló, A hold dala, a Hol van az a lány, az Évszakok vagy a Lángra gyúl.

Ezúttal úgy döntött, hogy egy igazán retró számhoz nyúl, mely nem más, mint Zalatnay Cini egyik legnagyobb slágere, a Várlak még! DR BRS a következőket nyilatkozta az újdonsággal kapcsolatban: „Mindig érzem a kockázatot, amikor egy nagy slágert kell leporolnom, hiszen nem kis falat az eredetihez méltó verziót készíteni. Négy évvel ezelőtt a Fekete Vonat Hol van az a lány legendás kiadványánál éreztem először, ha sikert szeretnék elérni, be kell vállalnom ezt a rizikót. És milyen jól döntöttem, hiszen 2021-ben a MAHASZ TOP10 legjátszottabb előadójaként tüntetett fel, amihez a későbbi, Berkes Olivérrel közös Balázs Fecó-átdolgozás sikere, az Évszakok is hozzájárult.”

A Várlak még új változata már meghallgatható és megtekinthető a YouTube-on, a dal ugyanis egy igazán nosztalgikus klipet is kapott, melyben Cinit régi felvételekből vágták be.

 

Tiësto & Charli XCX: Hot In It

Nem tudom, hogy kinek mennyire esik le, de Tiësto az elektronikus zene világában nem csak egy menő arc, ő igazi legenda, hiszen nem tegnap kezdte a zenélést. Szinte hihetetlen, de az egyik legnagyobb világslágere, az Adagio for Strings teljes újragondolása 2005-ben jelent meg, és azóta is folyamatosan ontja a dalokat.

Most már úgy is írhatok róla, hogy Tiësto, a Grammy-díjas, többszörös platinalemezes, holland DJ egyszerűen nem fogy ki az ötletekből. És mivel manapság a kollabok éráját éljük, jó ideje ő is ezt a receptet részesíti előnyben, és milyen jól teszi, hiszen az ilyen együttműködéseknek köszönhetően születnek és születtek meg az olyan dalok, mint a Karol G-vel közösen felvett Don’t Be Shy vagy az Ava Maxszel közösen elkészített The Motto.

Ezúttal ismét az angol zeneszerző/énekesnővel, Charli XCX-szel dolgozott együtt, hogy elkészítsék legújabb dalukat, melynek címe: Hot In It! Azért írom, hogy ismét, mert már volt egy közös szerzeményük 2015-ben, a Break The Rules.

Visszatérve az újdonságra, a Hot In It egy mindössze 2 perc és 10 másodperces track, viszont hatalmasat üt. Egy vérbeli nyári sláger ez, mely tökéletesen összehozza Charli XCX cool vokálját az elektronikus zene világával. Maga a lemezlovas a következőképp nyilatkozott az együttműködésről:

„Ahogy meghallottam Charli vokáljait, tudtam, hogy ez egy erős track lesz, és csodálatos volt látni azt is, ahogy mások reagálnak a dal üzenetére.” Hozzátette, hogy az új track egy nő szakítás utáni őrült, felszabadult bulis estéjét vetíti elénk.

 

Coldplay: Humankind

A többszörös Grammy-díjas zenekar, a Coldplay tavaly októberben egy új, sorban a kilencedik nagylemezével jelentkezett, mely a Music of the Spheres címet kapta. Ez a korong olyan dalokat tartalmaz, mint a Higher Power vagy a BTS-szel közösen felvett My Universe. Ezek azért fontosak, mert a Coldplaynek volt egy olyan időszaka, amikor sajnos úgy érezhette a közönség, hogy egy kicsit elvesztették a „dögöt” a zenéjükben — mintha egy kicsit alternatív vizekre eveztek volna. Az új koronggal viszont teljes erőbedobással tértek vissza, ez már éppen az, amit a közönség elvár tőlük. Nos, erről az izgalmas korongról jelent meg most a legújabb kislemez, mely a Humankind címet viseli.

Nyitókép: dynamicmedia.livenationinternational.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..