home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2022.05.20.
LXXVII. évf. 19. szám
Zenei újdonságok

Ed Sheeran: 2step (feat. Lil Baby) — Joel Corry x David Guetta x Bryson Tiller: What Would You Do? — Alec Benjamin: Speakers

Ed Sheeran: 2step (feat. Lil Baby)

Tavaly ősszel debütált Ed Sheeran „=” (Equals) című albuma, melyen, ahogyan az várható is volt, több sláger is helyet kapott. Énekesünk azonban állandóan újít, újragondol, így belevágott egy olyan elképzelésbe, hogy feldolgozza (külső segítséggel) a saját maga által írt, még csak nemrég megjelent dalokat. Ez nem egy tipikus dolog, ám mint kiderült, abszolút kifizetődött az elképzelés. Történt ugyanis, hogy Shivers című szerzeményéhez az Ofenbach adott egy extra löketet, de a Bring Me the Horizon is bekeményítette a Bad Habits című slágerét.

Most a 2step kapott egy teljesen új köntöst, amihez Ed Lil Baby segítségét kérte. A dal már elkészült, és megtekinthető a YouTube-on. Ebben az esetben azért hangsúlyozom ezt külön, mert az előadók a következőképp döntöttek: az előttünk álló egy év YouTube-streamjeiből származó bevételt a DEC londoni székhelyű alapítványnak ajánlják fel, mely jótékonysági szervezetekkel és helyi partnerekkel közösen nyújt segítséget Ukrajnában és a szomszédos országokban, élelemről, vízről, menedékről és orvosi ellátásról gondoskodva a lakosság és a menekültek számára.

A csavar az egészben az, hogy a 2step videóját tavaly forgatták Kijevben, akkor, amikor a háborúnak még híre sem volt, már csak ezért is érinti érzékenyen Edet a most zajló események sora. Közben megszólalt a sztárral akkor együttműködő ukrán produkciós cég is, mely a következőt nyilatkozta: „Ez a videó a legjobb időkre emlékeztet bennünket; ez volt az utolsó klip, melyet azelőtt forgattunk, hogy a világunk szétesett volna. Ezt nézve némi normalitást és boldogságot kapunk — reméljük, annyira szeretitek majd a klipet, mint amennyire mi.”

 

Joel Corry x David Guetta x Bryson Tiller: What Would You Do?

Joel Corry egy harminckét éves, angol DJ és producer, akinek nevével egyre többször találkozunk — elsősorban az egyre nagyobb slágereinek köszönhetően. BRIT Awards-szobrocskát eddig még nem vitt haza, viszont már ötször jelölték, ami szintén elismerésre méltó. Jellemző rá, hogy más producerekkel vagy énekesekkel dolgozik együtt, és ez most sincs másképp.

Ezúttal úgy döntött, hogy egy szám erejéig meghívja az EDM koronázatlan királyát, David Guettát, valamint Bryson Tiller énekes-dalszerzőt. Közös munkájuk gyümölcse egy vadiúj partisláger, a What Would You Do? lett. Érdekességként jegyzem meg, hogy Guettával már dolgoztak együtt, akkori közös munkájuk eredménye a BED volt, mely mára már több mint 500 milliós globális streamet generált.

Joel az új dal kapcsán a következőket nyilatkozta: „Öröm volt újra kollaborálni David Guettával, és egy olyan csodálatos tehetséggel dolgozni, mint Bryson Tiller.

 

Alec Benjamin: Speakers

Új albummal jelentkezett Alec Benjamin, melynek címe (Un)Commentary. A korong 13 számot tartalmaz, és hallható rajta a most kislemezként is megjelenő Speakers, valamint a már korábban kiadott The Way You Felt, az Older vagy a Shadow Of Mine.

Az énekes a Speakers című dalt a Grammy-díjas szerzővel, Dan Wilsonnal közösen írta és készítette. Azzal a bizonyos Dan Wilsonnal, aki olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Adele, Taylor Swift vagy Leon Bridges. A végeredmény már meghallgatható az online zenei platformokon.

Fotók: Ed Sheeran (forrás: radioas.fm), Joel Corry (forrás: tileyardmusic.co.uk), Alec Benjamin (forrás: cdn.wegow.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..