home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2022.02.25.
LXXVII. évf. 7. szám
Zenei újdonságok

Jön az új Red Hot Chili Peppers-lemez, először működött együtt Selena Gomez és a Coldplay, a Kraken67 pedig még nagyon az elején jár!

Red Hot Chili Peppers: Black Summer

A világ egyik legmenőbb, általában félmeztelenül színpadra lépő bandája erőteljesen tér vissza nemcsak a turnézáshoz, de az alkotáshoz is. Már most tudni, hogy áprilisban jelenik meg legújabb lemeze, az Unlimited Love, melynek különlegessége, hogy ezen tér vissza az egykori legendás exgitáros, John Frusciante. Erről a nemsokára napvilágot látó korongról pedig máris itt az első kislemez, a Black Summer.

A Red Hot Chili Peppers tagjai a következőképp nyilatkoztak az újdonságról: „Epekedünk azért, hogy fényt gyújtsunk a világban, hogy felemeljük, összekapcsoljuk és összehozzuk az embereket. Minden egyes zene az új lemezünkön egy értékes darabunk, mely tükrözi az univerzumról alkotott nézetünket. Ez életünk küldetése. Dolgozunk, összpontosítunk, és készülünk, hogy amikor jön a legnagyobb hullám, készen álljunk a meglovaglására. Az óceán hatalmas hullámmal ajándékozott meg bennünket, és ez az új felvétel az életünk összessége. Reméljük, élvezni fogjátok. Zúzzatok rá!”

 

Coldplay X Selena Gomez: Let Somebody Go

Figyelve a Coldplay munkásságát, hogy milyen dalokkal jelentkezett az utóbbi időben, egy kicsit aggódtam. Olyan érzésem volt, mintha egy kicsit letért volna arról az útról, amelyet évekig taposott, mintha stílusilag egy kicsit félresiklott volna. Aztán tavaly októberben valami csodának köszönhetően végre úgy tért vissza a Music of the Spheres albummal, ahogyan az valóban méltó hozzá. Ezen ismét igazi coldplayes dalok voltak, melyek közül toronymagasan kiemelkedik a Higher Power, valamint a BTS-szel közösen felvett My Universe.

Most egy kollaborációra adták a fejüket, választásuk pedig a csodálatos hangú világsztárra, Selena Gomezre esett. Közös munkájuk a Let Somebody Go címet kapta, és már a dal címéből is lehet sejteni, hogy arról szól, milyen nehéz is búcsút venni valakitől. Az újdonság egy fekete-fehér klipet is kapott, melyet nem bíztak a véletlenre. Rendezőnek ugyanis azt a bizonyos Dave Meyerst kérték fel, aki a többi közt Ed Sheeran Bad Habits című dalának klipjéért is felel. A végeredmény már megtekinthető a YouTube-on!

 

Kraken67: Jól vagyunk

Amikor olyan projektumokkal találom magam szemben, mint a Kraken67, be kell vallanom, én ezt már nem értem, de el kell fogadnom, hogy igény az van rá. Elfogadom, de fel nem fogom, miért is hallgatna bárki egy teljesen szétautotune-ozott rapet, pedig sokan szeretik.

A páros vállalja, hogy kísérletezik, a fiúk tudják, hogy valahol a pop határmezsgyéin mozognak, de valahogy mégis elkerülik, és az sem titok, hogy az autotune-t is igen gyakran igénybe veszik. Legújabb daluk, a Jól vagyunk is egy éppen ilyen katyvasz lett, melyben valahol mégis van logika. A teljes kép viszont úgy kerek, hogy akkor már a klip is hasonló őrület legyen, így felkérték Csizmazia Andrást, hogy készítse el — ez egyúttal az egyetemi munkája is volt, szóval két legyet ütött egy csapásra.

Képek: media-cldnry.s-nbcnews.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..