home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2021.07.23.
LXXVI. évf. 27. szám
Zenei újdonságok

Zséda: A falakon túl — Ed Sheeran: Bad Habits — Coldplay: Higher Power

Zséda: A falakon túl

Zséda februárban mutatta be legújabb, Szívizomláz című stúdióalbumát, mely olyan dalokat tartalmaz, mint a Csak a szívemet dobom eléd vagy az Életben maradni. Most pedig megérkezett róla a legújabb track, A falakon túl.

Talán még soha nem tanultam ennyit magamról egy lemez születése közben. Amikor a Szívizomláz számai készek lettek, még nem is sejtettük, hogy egy olyan másfél év következik, amely gyökerestül forgatja fel megbízható világunkat” — mesélte Adrienn a Magneotonnak. „Megérkezett a pandémia, és ugyanazok a szerzemények egészen más értelmet nyertek. A falakon túl — mennyire mást jelent ez a néhány szó, mint 2020 előtt! Ma még inkább tudjuk, hogy az ajtókon, a falakon, a bezártságon túl ott van az igazi világ, mely arra vár, hogy felfedezzük, megcsodáljuk, megöleljük, és ha kell, akár magunkkal vigyük a falak közé” — tette hozzá az énekesnő.

A számhoz készült klip pedig egészen innovatív. Magyarországon még soha nem jött létre ilyen technikával klip, és a nemzetközi piacon is csak egy-két példa volt rá. Ez az úgynevezett extended reality, vagyis a kiterjesztett valóság, mely teljesen új színt visz a zenei videók világába.

 

Ed Sheeran: Bad Habits

Ed Sheeran egy igazi kincs a modern zenei popvilágban. A brit énekes és dalszerző lemezei sorra hódítják meg a világ toplistáit, turnéin pedig nincs olyan állomás, amelyre ne kelnének el a jegyek néhány percen belül. Grammy-díjas Divide című albuma olyan dalokat tartalmaz, mint a Shape Of You vagy a Perfect, és mindezt Ed egy csaknem kétszázötven állomásból álló, két évig tartó — ezzel világrekordot felállító — világturnén mutatta be.

Közben az is kiderült, hogy nem riad meg a megújulástól és a kísérletezéstől, hiszen egyszer csak előállt a No.6 Collaborations című kollaborációs lemezével, melyen olyan előadókkal készített gigaslágereket, mint Bruno Mars, Khalid vagy Justin Bieber.

Legújabb, Bad Habits című dala újból ezt a hajlamát bizonyítja, ismét sikerült ugyanis elrugaszkodnia a tőle megszokottól. Az új dal egy pörgős poptrack lett, lüktető alappal és jellegzetes vokállal. Ugyanígy a számhoz készült klip is elrugaszkodik attól, amit már tőle megszokhattunk. Ebben ugyanis vámpírként láthatjuk, amint éppen szeli az éjszakát.

 

Coldplay: Higher Power

A Coldplay egy hétszeres Grammy-díjas zenekar, mely olyan gigaslágereket tudhat maga mögött, mint a Fix You, a Clocks vagy a Paradise. Szeret kísérletezni, ami nem mindig jó. Legutóbbi korongja az Arabesque és az Orphans volt. Nem mondhatóak sikertelennek, de nem ütöttek akkorát, mint az előzőek, és a csapat 2019 óta nem is jelentkezett semmivel.

Most azonban megtört a csend, hiszen megérkezett a vadiúj Higher Power című dal. Ez már sokkal emészthetőbb, mint az elmúlt időszakban megjelent szerzemények, és sokakhoz hasonlóan az együttes tagjai is úgy döntöttek, hogy a szám tartalmazzon egy kis retró feelinget. Szóval lehet, hogy ezzel ismét visszakerülnek a mainstreamlistákra.

Kép: imgs.smoothradio.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..