home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2021.06.25.
LXXVI. évf. 23. szám
Zenei újdonságok

Swing à la Django x Lotfi Begi feat. Tarján Zsófi & Curtis: Gyémánt — Metzker Viktória feat. Karola: Szerelem 

Swing à la Django x Lotfi Begi feat. Tarján Zsófi & Curtis: Gyémánt

2008 volt az az év, amikor megjelent Kimnowak Fekete Zaj című lemeze, mely tartalmazza a csapat talán egyik legnagyobb slágerét, melynek címe: Gyémánt. Ez a szám annyira ismert lett, hogy szinte nem volt magyar ember, aki akkoriban ne dúdolta volna. Ezt a tényt figyelembe véve csak idő kérdése volt, hogy mikor jön el a pillanat, hogy valaki feldolgozza. Az idén ez megtörtént.

Maga az ötlet a Magyarországon és külföldön is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Swing à la Django zenekaré, mely fúziós világával hódít. Vezetője, Lombos Pál elmondta: „Két éve egy fellépésre készítettünk az együttessel egy népzenei verziót a Gyémántból — ekkor jött a nagyobb projekt ötlete is, hogy csempésszünk bele egy kis elektronikát, rapet és egy gyönyörű énekhangot.

Sokakhoz hasonlóan az elektronikus elemek kapcsán nekik is egyetlen név jutott eszükbe, mely nem lehet más, mint Lotfi Begi, aki az utóbbi években ontja a slágereket. Hozzájuk csatlakozott a vokálért felelős Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője, míg a rapbetétek megvalósítása Curtis feladata volt.

A klipre külön hangsúlyt helyeztek, hiszen a nemrég Los Angeles Film Awards díjat nyert Jimy J. Hollywood volt a rendező. A jeleneteket a Gödöllői Királyi Kastélyban vették fel, melyhez Lotfi Beginek személyes kötődése van, hiszen a DJ-producer Gödöllőn nőtt fel, és ez az egyik kedvenc helye a városban.

 

Metzker Viktória feat. Karola: Szerelem

A friss Fonogram díjas Metzker Viki ezúttal egy középtempós, laza dallal indul hódító útra, ebben pedig az egyre jobban feltörekvő Karola nyújt neki segítő jobbot. Egy igazán laza, lírai szerzeményt hoztak össze, mely kellőképpen van fűszerezve elektronikai elemekkel. Nem mellékesen a két énekesnő hangja tökéletes párosítás. Szóval egy igazán hallgatható, élvezhető számról beszélünk.

Viki egyébként is egy jó időszakot tudhat maga mögött. Magyarországon Az év hazai előadója kategóriában jelölték MTV EMA-díjra, ő lett 2020-ban Az év DJ-je, a Nicsak, ki vagyok? című televíziós műsorban pedig ő végzett a dobogó legfelső fokán. Az év elején első Fonogram díját is bezsebelte a The Rhythm Of The Night című slágerével, mely Magyarországon az év hazai elektronikus zenei hangfelvétele lett.

Mivel manapság elengedhetetlen az online tér, melynek kiemelten fontos része a YouTube-on való jelenlét, Viki és Karola is nagy hangsúlyt helyeznek egy jó minőségű klip leforgatására. A végeredmény egy jin-jang szimbolikájú videó lett, melynek rendezéséért ezúttal a dal szövegírója, Sziklai Mátyás, a BSW egyik frontembere felelt. A videóban Viki és Karola együtt testesítik meg az egymással szemben álló, mégis egymást kiegészítő erőket — legalábbis egy ilyen véleményt is olvastam a végeredményről. A klip május 31-e óta elérhető.

 

Kép: www.radio1.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..