home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2021.04.15.
LXXVI. évf. 13. szám
Zenei újdonságok

Joel Corry x RAYE x David Guetta: BED — Zoli Vekony: Lovesong feat. N.Y.K.

Joel Corry x RAYE x David Guetta: BED

Joel Corry 2020-ban akkorát robbantott a zenei világban, hogy az valami eszméletlen. A brit DJ/producer először a Sorry című dalával indította hódító körútját, majd néhány hónappal később megérkezett a Lonely, melynek szintén nagyon jó volt a fogadtatása. Gondolnánk, hogy itt megállt, de nem. Tavaly nyáron ugyanis megjelent a MNEK-kel közösen elkészített Head & Heart, mellyel konkrétan leigázta a világot. Ez egy olyan sláger lett, amelyet még most is napi szinten lehet hallani a rádiókban.

Gondolnánk, hogy ezt már nehéz túlszárnyalni, de ismét egy újdonsággal jelentkezett, melynek sikerét nem lehet előre megjósolni, viszont egy biztos: az elképzelt recept valami zseniális. Nem tudjuk, hogyan, de maga mellé állította az EDM koronázatlan királyát, a francia DJ/producer David Guettát, és a rögtön felismerhető hangú, bájos énekesnőt, Raye-t.

Ők hárman hozták össze a BED című dalt, mely már megtekinthető és meghallgatható a világ legnagyobb videómegosztóján, de a lényeg mégis az, hogy a Guetta-féle úgynevezett feel-good vibe, Raye csodálatos énekhangja és Joel Corry vezetése egy igazán ütős dalt szült.

 

Zoli Vekony: Lovesong feat. N.Y.K.

Vékony Zoli neve nem feltétlenül mond nekünk sokat, ezért néhány sorban ismerkedjünk meg vele. A DJ/producer klipjei milliós nézettségűek, emellett nemcsak Magyarországon, de saját műfajában nemzetközileg is elismert előadó.

Munkásságát a rajongók mellett a szakma is értékeli, hiszen több magyarországi elismerést is a magáénak tudhat. 2015-ben például Fonogram díjjal jutalmazták a The Way I Do című felvételéért. De más dalai is ismertek, például a Say Say, a Mindig nyár vagy a Moments.

Az újdonságról, mely a Lovesong címet kapta, olyan véleményeket olvastam, hogy egy igazi vérpezsdítő és magával ragadó szerzemény. Egy dal, mely egyenesen Amerikáig repít bennünket, ahol a pálmafák árnyékában élvezhetjük az életet. Szüksége volt azonban egy énekesre is, a választás pedig N.Y.K.-re esett. „N.Y.K.-jel, azaz Nick Riverával egy zenei oldalon ismerkedtünk meg. Elküldtem neki az alapot, melyre ő gyorsan írt is egy remek témát” — mesélte a DJ/producer.

A dalhoz egy klip is dukál, melyből Zoli jelentősen kivette a részét. Azért is, mert ő vállalta magára a rendező szerepét, a helyszínért pedig egészen Beverly Hillsig utazott. A videóban fontos szerepet kap egy régi Cadillac is, mellyel már storyjuk is van. „Nagyon vicces volt, amikor egy Rolls-Royce lelassított mellettünk, és a sofőr intett, mennyire tetszik neki az autónk! Megjegyzem, direkt nem béreltem tipikusan menő járművet, sokkal inkább egy különleges darabot akartam, hiszen a Lovesong is erről szól: ne menő legyél, hanem különleges!” — tette hozzá Zoli.

Kép: weraveyou.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..