home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2021.01.29.
LXXVI. évf. 4. szám
Zenei újdonságok

Ed Sheeran: Afterglow — Lotfi Begi x Gáspár Laci feat. Majka: Hurrikán — Ariana Grande: Positions

Ed Sheeran: Afterglow

Szerintem nem túlzok, ha azt írom, hogy Ed Sheeran korunk egyik legzseniálisabb zeneszerzője és előadója. Nevéhez olyan világslágerek köthetőek, mint a Shape Of You, a Take Me Back To London vagy a Perfect. Legutóbb 2019-ben jelentkezett No. 6 Collaborations Project című lemezével, melyen olyan szupersztárokkal dolgozott együtt, mint Justin Bieber, Bruno Mars, 50 Cent vagy Eminem.

Most ismét egy újdonsággal állt elő, mely az Afterglow címet kapta. Ezúttal nem komplikálta túl a dolgot, a dalban ugyanis fogott egy gitárt, a számot pedig egyszerűen elénekelte. Jó, persze hallható benne több sáv is, de ezen van a hangsúly. Egy egyszerű, laza, érzelmes track.

Ezt a dalt tavaly írtam, és meg akartam mutatni nektek. Ez nem a következő albumom előfutára, ez csak egy szám, melyet szeretek, és remélem, ti is szeretni fogjátok” — mesélte Ed a szerzeményről.

 

Lotfi Begi x Gáspár Laci feat. Majka: Hurrikán

Ez már igen! Lotfi Begi és Majka dolgoztak már együtt, de ezúttal maguk mellé vették Gáspár Lacit is, hogy elkészítsék legújabb dalukat, mely a Hurrikán címet kapta.

A közös felvételről Lotfi Begi mesélt: „A szám hangzása most rendhagyó módon a funk és a hiphop világába kalauzol el bennünket. Ezért is esett a választás Gáspár Lacira vokál szempontjából, ő azonnal el is fogadta a felkérést, és ragaszkodott hozzá, hogy a basszustémákat ő játssza fel. Majka is első hallásra beleszeretett a trackbe!

A végeredmény egy igazi rádiós dal lett, melynek lényege a jó lüktetés, az egyszerű dallam és a könnyen emészthetőség. Ebben ez mind megvan. A szerzemény azonban nem állt össze valami könnyen.

Eredetileg tavaly dobták volna piacra, az élet viszont felülírta a terveiket. Előbb Gáspár Laci lett beteg, majd Majka kapta el a koronavírust, végül a rendező, Miki357 is pozitív lett.

2019-ben nem úgy alakultak a dolgaim, ahogy azt vártam, így eléggé kiábrándult és kiégett voltam. Abban az évben, december 23-án még beiktattam egy utolsó stúdiózást, amikor megszületett a Hurrikán első verziója, és azonnal kirántott abból a negatív állapotomból. Friss volt, más volt, mint az eddigi munkáim. Olyan elemi erővel rázott fel, ahogy egy hurrikán söpör végig a tájon — óriási lendületet adott 2020-ra” — mondta Begi. Ezután még hozzátette: „Ez a zene az én mentőangyalom, mellyel rárúgjuk az ajtót 2021-re, és remélhetőleg örökre magunk mögött hagyjuk a tavalyi évet!

 

Ariana Grande: Positions

Azért írok erről a végén, mert a dal már október 23-án megjelent ugyan, de csak mostanra ért be teljesen — legalábbis berkeinkben. Elsőre egy kicsit olyan, mint az összes többi Ariana-szám, de ez nem baj. Laza, könnyed, szerethető. Az pedig, hogy szinte első hallásra a fülünkbe mászik, nem csoda, hiszen egy komplett csapat írta. Név szerint maga Ariana Grande, valamint Angelina Barrett, Brian Vincent Bates, Nija Charles, James Jarvis, Tommy Brown, London on da Track és Mr. Franks.

A számhoz egy klip is készült, melyben Ariana bemutatja, hogy egy nőnek a mai világban hányféle szerepben kell helytállnia. A végeredmény olyannyira jó lett, hogy a YouTube-ra feltöltött videó jelenleg 184 millió megtekintésnél jár.

 

Kép: images.hdqwalls.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..