home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.12.11.
LXXV. évf. 49. szám
Zenei újdonságok

Freddie: Ezt akartad — Lotfi Begi x Binhky feat. Manuel: Pörög az élet

Freddie: Ezt akartad

Magyarország egyik legfelismerhetőbb hangú énekese, Freddie ismét egy új dallal jelentkezik. Esetében megszokhattuk, hogy az éppen őt érintő vagy megmozgató dolgok tükröződnek vissza a számaiban, és ez most sincs másképp. Az Ezt akartad lényege egyszerűen rávilágítani arra a tényre, hogy az életünkben nem kell erőltetni a dolgokat.

Freddie a következőképp nyilatkozott a szerzemény kapcsán: „Ez egy társadalmi kórkép, természetesen az én szemüvegemen át. Igyekszem rámutatni arra, hogy hiába erőszakolnak ránk valamit — legyen az magatartás vagy értékrend —, ha azzal nem vagyunk képesek azonosulni, biztosan távol maradunk az önmegvalósítástól. Rámutatni arra, hogy lehetünk bárkik, akit mások akarnak, de csak egy ideig...

Persze tudom, hogy ez elsőre egy kicsit erősen hangzik, de meg kell hagyni, van benne valami — annak ellenére, hogy sokan ezt mégsem látják be. Gondolatait így folytatta: „Szeretném érzékeltetni, hogy nem biztos, hogy a sokak által követett út a helyes út: azért, mert mások által ki van taposva, még nem biztos, hogy ugyanazt az utat járva mi nem éppen távolodunk önnön céljainktól, álmainktól. Ebben a mindenkit elnyomó, gyengébbeken átlépő világban nem kell mindenáron sorba állni, ha másban hiszünk, és igenis bízzunk magunkban, tiszteljük magunkat.

A dalhoz készült klip pedig éppen ezt mutatja be képekben. Ezt úgy oldották meg, hogy Freddie többféle szerepben és szituációban jelenik meg. Láthatjuk őt tanárként, ahogy a fékezhetetlen diákokkal és a számonkérő szülőkkel kell szembenéznie, de olyan plasztikai sebészként is, aki nem hajlandó beavatkozást végezni egy kiskorún. A végeredmény már elérhető a YouTube-on!

 

Lotfi Begi x Binhky feat. Manuel: Pörög az élet

Küldték nekem ezt az újdonságot, és mindenféle háttérismeret nélkül kezdtem el hallgatni. Az első benyomásom az volt, hogy ez tuti valami műsorhoz készült. Megnyitottam az e-mailt, és láss csodát, valóban. Ez lett a Való Világ 10 hivatalos főcímdala, mely a Pörög az élet címet kapta.

Most mit mondjak? Lotfi Begi Magyarország egyik legaktívabb és legsikeresebb producere, akinek a többi közt olyan dalokat köszönhetünk, mint a Buraival feldolgozott Háborgó mélység, a Kollányi Zsuzsi-s és majkás Ismerős vagy valahonnan, a Rúzsa Magdi-s Ég és föld és még sorolhatnám. Csak azt szeretném érzékeltetni, hogy a legújabb számát szerintem egyszerűen csak a pénzért csinálta, amivel persze nincs semmi baj, csak kötve hiszem, hogy maradandó lesz a szerzemény. Az már egy más kérdés, hogy milyen egy műsorhoz készített főcímdal stílusa — mert annak tökéletesen megfelel.

Lotfi Begi szokásához híven most is hívott segítséget. Fiatalosra vette a figurát, gondolom, ezért kért fel a dalhoz olyan előadókat, akiket elsősorban a fiatalabb generációk ismernek. Választása ezúttal a különben teljesen jól éneklő Binhkyre és a karcos hangú rapperre, Manuelre esett. Végül is az eredmény valóban olyan igazi Való Világ-os lett. Akkor meg minden rendben!

Kép: cdn.nwmgroups.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..