home 2024. május 10., Ármin napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.08.07.
LXXV. évf. 31. szám
Zenei újdonságok

Anne-Marie: To Be Young (feat. Doja Cat) — Anitta: Tócame (feat. Arcangel & De La Ghetto) — Charlie Puth: Girlfriend

Anne-Marie: To Be Young (feat. Doja Cat)

Két nagyon aktuális női előadó fogott össze, hogy elkészítse a nyár egyik laza, pozitív lüktetésű dalát. Név szerint Anne-Marie és Doja Cat, a vadiúj track pedig a To Be Young címet kapta.

Anne-Marie neve már a Rudimental zenekarból is ismert lehet, de az igazi áttörést a Clean Bandittel érte el akkor, amikor megjelentették közös dalukat, a Rockabye-t. Ez a szerzemény Nagy-Britanniában az elmúlt évtizedek legsikeresebb toplistavezető felvételévé vált. 2018 volt az év, amikor megjelentette első önálló albumát, a Speak Your Mindot, mely hatalmasat robbant. A korong olyan slágereket tartalmazott, mint a Spotifyon 774 millió streamet generáló 2002, az Alarm vagy a Marshmellóval közösen jegyzett FRIENDS, mely csaknem 1 milliárdnyi hallgatottságot generált.

 

A másik énekesnő csak nemrég van jelen a zenei színtéren. Az amerikai származású Doja Cat 2018-ban robbant be a köztudatba Mooo! című dalával, mi, európaiak inkább a Say So miatt ismerjük. A mindössze huszonnégy éves rapper/énekes karrierje viszont nyílegyenesen ível felfelé.

 

 

Anitta: Tócame (feat. Arcangel & De La Ghetto)

Először is tudni kell, hogy Anitta egy olyan brazil énekesnő, aki napjaink egyik legnagyobb latin előadójának számít. Kiadványai egytől egyig hatalmas sikereket aratnak, és több százmilliós streameket generálnak. Tavaly megjelent albuma, a Kisses egy Latin Grammy-jelölést is hozott számára. Anitta egyrészt azért futott be, mert olyan dalokat jegyez, mint a Sofia Reyesszel és Rita Orával elkövetett R.I.P. vagy a szintén hatalmasat robbanó Fuego, melyben DJ Snake-kel, Sean Paullal és Tainyval dolgozott együtt. Másrészt Anitta egy ízig-vérig latin bomba csaj, akin jellegzetesen alig van ruha a klipekben.

Legújabb dalában — magához képest — sok ruhát visel, de azért egy laza rúdtánc csak bekerült a videóba. A lényeg viszont nem ez, hanem az, hogy ezúttal is egy kollaborációról van szó, most éppen Arcangellel és De La Ghettóval fogott össze, hogy megszülessen a Tócame. A végeredmény egy igazi latin/reggaetón/pop dal lett, melyet nemcsak a dél-amerikaiak tudnak élvezni, hanem szinte mindenki a világon.

 

 

Charlie Puth: Girlfriend

Charlie Puth 2015-ben robbant be a köztudatba, amikor Wiz Khalifával közösen felvették a See You Again című slágert. Ez volt az a dal, amely felcsendült a Fast & Furious 7. részének végén. Ez azért volt megható, mert Paul Walker (az egyik főszereplő, a filmben Bryan) akkor már nem élt, így a végső jelenet teljesen CGI volt. Ez az egész nagyot ütött a világban, és sokan ismerték meg a fiatal előadó nevét. Mellékesen jegyzem meg, én ezt a zeneszámot a mai napig nem tudom meghallgatni, pedig valóban világsláger lett. Aztán ezt olyan felvételek követték, mint az Attention vagy a We Don’t Talk Anymore. Mind sorra sláger lett.

Legújabb szerzeménye a Girlfriend címet kapta, és éppen ugyanolyanra sikeredett, mint a többi. Azt hiszem, én lassan alig tudom megkülönböztetni a dalait. Az előadó maga így nyilatkozott a számról: „Sokszor rosszul fejezem ki magam, így az esetek nagy többségében a zene által tudom átadni az érzéseimet. A Girlfriend is egy ilyen dal.”

 

 


Kép: i2.wp.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..