home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.05.22.
LXXV. évf. 20. szám
Zenei újdonságok

MISKOVITS ft. YA OU: Anyu — Sam Feldt: Hold Me Close (feat. Ella Henderson) — Gorillaz: Aries ft. Peter Hook & Georgia

MISKOVITS ft. YA OU: Anyu

Anyák napja alkalmából különleges kollaborációval jelentkezett két előadó, név szerint Miskovits Marci és az ezerarcú énekes-dalszerző, YA OU. Ezúttal az édesanyjukhoz szóltak. A téma komolyabb a megszokottnál, ezért Marci is visszavett egy kicsit, elvégre a dalban az édesanyák odaadásáért, szeretetéért és gondoskodásáért mond köszönetet.

Az előadó a következőképpen vélekedett a számról: „A dalt édesanyám, emellett pedig nővérem nemrégiben történt szülővé válása ihlette, így a premier napját is anyukám születésnapjára időzítettem. A járvány miatt most én sem tudok személyesen találkozni a családommal, így ezzel a szerzeménnyel szeretném őket köszönteni.”

S amikor már megvolt a dal alapkoncepciója, az influenszerként és műsorvezetőként is ismert rappernek már csak egy különleges hang kellett. Ez végül YA OU személyében valósult meg. Maga a mű bő egy év alatt készült el, de Marci bevallása szerint ez lett az eddigi legjobb szerzeménye. A végeredmény már megtekinthető a YouTube-on!

 

 

Sam Feldt: Hold Me Close (feat. Ella Henderson)

Nemrég látott napvilágot a hír, hogy a holland DJ, Sam Feldt saját kiadót indít Heartfeldt Records néven. Röviddel ezután máris új, toplistákat megcélzó trackkel jelentkezett, melynek elkészítéséhez a különleges hangú brit énekesnőt, Ella Hendersont kérte fel. Kettőjük stílusa egybegyúrva pedig nem akármilyen végeredményt adott. Igazából a legújabb szerzeményük, a Hold Me Close éppen olyan lett, mint amit a rajongók elvártak. Dallamos, táncolható, erőteljes és nem utolsósorban fülbemászó.

„Régóta álmodoztam arról, hogy Ellával dolgozhassak, és most nagyon izgatott vagyok, hogy ez megtörtént. A dal azt az üzenetet közvetíti mindenkinek ezekben a nehéz időkben, hogy szeressenek és reménykedjenek. A nyárias jam arra buzdítja az embereket, hogy minőségi időt töltsenek a szeretteikkel, és a jelenlegi helyzetben ez különösen aktuális, hiszen most újraértékeljük a társas kapcsolatokat, találkozásokat. Bár a legtöbben otthon ragadtunk, tekerjétek fel a hangerőt, és táncoljatok egy hatalmasat a nappaliban, miközben a nyárra és a (remélhetőleg) közelgő fesztiválokra gondoltok” — üzente Sam rajongóinak.

Fontos még megemlíteni, hogy a Hold Me Close egy nemes ügyet is támogat, hiszen minden 250 000. lejátszás után egy fát ültetnek el a Costa Rica-i esőerdőben. Ilyet sem gyakran hallani…

 

 

Gorillaz: Aries ft. Peter Hook & Georgia

A Gorillaz annak idején hatalmasat ütött. Gondoljunk csak vissza az olyan dalaira, mint a YouTube-on csaknem 400 milliós megtekintésű Feel Good Inc vagy személyes nagy kedvencem, a Clint Eastwood. Arról nem is beszélve, hogy az együttes még Grammy-díjat is kapott. Nos, ez volt a múlt. Azóta a Gorillaznak sok dala jelent meg, de valahogy nem jön ismét az a várva várt szerzemény, amely a régi pompába emelné vissza a virtuális csapatot.

Jelenleg azért lehet a zenészekről hallani, mert egy ideje ismét új anyaggal jelentkeztek, ebből most a Song Machine Episode 3 kislemez kapott egy új klipet. És hogy ezúttal kikkel dolgoztak együtt? A Joy Division és a New Order zenekarok tagjával, Peter Hook énekes-dalszerzővel, valamint Georgiával, a nagy sikerű Strated Out című szám énekes-dalszerzőjével.

 


Kép: upload.wikimedia.org

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..