home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.05.15.
LXXV. évf. 19. szám
Zenei újdonságok

Zséda: Életben maradni — Kollányi Zsuzsi: Bíznod kell — Kelly Clarkson: I Dare You

Zséda: Életben maradni

Zséda egy igen dinamikus, a ’80-as évek hangzását idéző dallal jelentkezett, mely az Életben maradni címet kapta. „Még az elmúlt év végén született meg az Életben maradni, mely mindazokról szól, akik egy olyan csodálatos, szenvedéllyel teli, mégis könnyen darabokra hulló hivatást választottak magunknak, mint a tánc és persze az előadó-művészet bármely formája” — mesélte Zséda.

Az élet sajnos felülírta az elképzeléseket, így a szerzeményhez tervezett nagyszabású, táncos tömegjelenetekkel teli forgatás elmaradt. „Közbelépett az élet, és kiderült, minden milyen törékeny körülöttünk. Újraolvasva a sorokat azok egészen más értelmet nyertek. Új küldetése lett a dalnak. A kiszolgáltatottság, a bizonytalanság most minden eddiginél nagyobb az előadóművészek életében. Nem tudhatjuk, mikor állhatunk újra színpadra, sokan nem tudják, hogyan tovább. Mégis, ha megnézitek a leforgatott képeket, látni fogjátok, minden mozdulatukban benne van az egész életük, erő, fegyelem, kitartás, álmok, sikerek és kudarcok. Ezt az erőt, hitet szeretném most átadni mindazoknak, akik megnézik, meghallgatják a számot. Hiszem, hogy együtt, kitartással és némi jókedvvel ezen a megpróbáltatáson is túl leszünk” — tette hozzá Zséda.

 

 

Kollányi Zsuzsi: Bíznod kell

Kollány Zsuzsi most a Bíznod kell című igazán üdítő, lightos dallal állt elő. A track pozitív töltetű, amire, valljuk be, jelenleg igencsak szükség van...

„Ezúttal a meg nem értettségről és a szabadságról énekelek. Az emberek sokszor sajnos nem akarják a valóságot meglátni, az igazságot megtudni, és torzított információk alapján ítélkeznek. Szerintem fontos, hogy mindenki jobban a dolgok mögé nézzen, és mindig keresse a jót. Ezeket a gondolataimat foglaltam szövegbe” — mesélte Zsuzsi a Magneotonnak.

A zenéhez egy igazán ütős animációs klip is készült, melyet Kenny Fisher rendezett.

 

 

Kelly Clarkson: I Dare You

A rajongók régóta várják már, hogy Kelly Clarkson mikor áll elő valami újjal. Nos, végre elkészült az I Dare You című szerzeménye, mely az eredeti változat mellett rögtön öt másik többnyelvű duettben is megjelent. Ezen a projektumon olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Zaz, aki franciául, Faouzia, aki arabul, Blas Cantó, aki spanyolul, a Glasperlenspiel duó, mely németül, Maya Bouskilla pedig héberül énekel, természetesen Kellyvel közösen.

„Eddig ez életem kedvenc projektuma, de a legnehezebb is. Mindig is álmodtam róla, hogy elkészüljön egy olyan dalom, amely globálisan összekötheti az embereket, és eljuttathatja a világon mindenhova ugyanazt az üzenetet. Azt terveztem, hogy több előadót is felkérek, aki a saját anyanyelvén adja elő, és ez most sikerült is! Reméljük, mindenkinek adunk egy kis reményt ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben. Most van a legnagyobb szükségünk arra, hogy összetartsunk” — nyilatkozta Kelly Clarkson a Magneotonnak.

 


Kép: cdn.nwmgroups.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..