home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2020.03.27.
LXXV. évf. 12. szám
Zenei újdonságok

OliverEarth: Hullámzom — Respy: Eső — Tolvai Reni x Lotfi Begi: You And Me (Remix)

OliverEarth: Hullámzom

Újabb dallal állt elő a Patocska Olivér és Barabás Dávid alkotta duó, az OliverEarth! A Hullámzom című szerzeményük inspirációja ezúttal egy fiatal élsportoló, a huszonkét éves Sztanó György paralimpikon súlyemelő élete volt.

„Néhány éve ismerkedtem meg Gyurival az egyik adománygyűjtő koncertemen. Hamar jóban lettünk, így tudtam, hogy paralimpikonként milyen kemény küzdelmet folytat, hogy eredményes legyen a súlyemelésben. A 2016-beli riói paralimpián 8. helyezést ért el, de eldöntötte, a 2024. évi párizsi játékokon aranyat hoz majd haza Magyarországnak, így most minden idejét annak szenteli, hogy eljuthasson az ötkarikás játékokra. A 2020-as mezőnyben jelenleg tartalékos. A győzni akarása volt az, ami ennyire megérintett a Hullámzom megírásakor” — mondta Patocska Olivér a Magneotonnak.

Az OliverEarth nemrég klipet is forgatott, amihez az ifjú versenyzőt kérte fel a főszerepre. György nagy örömmel mondott igent, főleg az után, hogy megtudta: ő inspirálta a szerzőket. A videóklip betekintést enged Gyuri alázatos és időnként lemondásokkal teli hétköznapjaiba.

„Magától értetődő volt, hogy őt kérem fel a főszerepre. Azt szerettem volna, hogy a klip egyfajta ösztönzés legyen azoknak a testi fogyatékkal élő sportolóknak, akik lehet, hogy hátrányból indulnak a betegségeik miatt, mégis mindent megpróbálnak megtenni, hogy — túllépve saját határaikat — sikereket érjenek el” — mondta Olivér.

 

 

Respy: Eső

Melankolikus klippel debütált a rapID tehetségkutató közönségdíjasa, Respy, akinek szerzeményét, konkrétan az Eső címűt hallgatták meg a legtöbben a YouTube-on a mezőny dalai közül. A versenyben egyébként öt produkció kapott elismerést. A felhozatalból négy kategóriában szakmai zsűri választotta ki a befutókat, akik profi klippel indíthatják be a karrierjüket. Az ötödik győztes a közönségkedvenc volt, esetünkben Respy.

„A zene mindig is az életem része volt, de a rap műfaját tizenhárom évesen kezdtem el megkedvelni, azóta pedig meghatározza mindennapjaimat. Volt már több próbálkozásom, tehetségkutató versenybe is jelentkeztem, de úgy érzem, most érett meg bennem egy igazán őszinte dal. A szövegírásnál nem szabtam magamnak határokat, egyszerűen leírtam, amit éreztem” — mesélte Respy. A Nagy Bence által rendezett klip egyébként már megtekinthető a világhálón.

 

 

Tolvai Reni x Lotfi Begi: You And Me (Remix)

A múltkor már írtam arról, hogy Tolvai Reni két és fél évvel édesapja halála után gondolta úgy, hogy érzéseit ismét zenébe tudja önteni. Az első megjelent dala a You And Me címet kapta, ebben édesapjára emlékezik. Akkor így nyilatkozott: „Több mint két év kellett, mire eljutottam oda, hogy dal formájában is meg tudok emlékezni édesapámról. Nagyon nehéz időszak volt, szinte fel sem tudtam fogni, és mindvégig abban reménykedtem, hogy ez nem velem, velünk történt, apu besétál majd az ajtón, és újra itt lesz. Sosem leszek képes elfogadni az elvesztését, de megtanultam együtt élni azzal, hogy már nincs köztünk.”

Ezt a szerzeményt hallotta meg a magyarországi gigaproducer, Lotfi Begi, aki úgy döntött, készít hozzá egy remixet. A szomorú és szívhez szóló szám új változata egészen modern és jó hangzású lett. Olyan, amely megállja a helyét a mai piacon. A pazar végeredmény az ő esetében alapelvárás, hiszen Lotfi Begi remixei évek óta szerepelnek magabiztosan a slágerlistákon.

 


Képek: Partyflock.nl, Cdn.nwmgroups.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..