home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2019.10.25.
LXXIV. évf. 42. szám
Zenei újdonságok

Tones And I: Dance Monkey — Lukas Graham: Lie — Paulo Londra: Party (Ft. A Boogie Wit da Hoodie)

Tones And I: Dance Monkey

Szinte a semmiből robbant be a köztudatba egy extravagáns, ausztrál énekesnő, név szerint Toni Watson aka Tones And I. Az idén jött ki a The Kids Are Coming című lemeze, melyről elsőként a Johnny Run Away című dal jelent meg. Már ez sem szerepelt rosszul, de a vadiúj Dance Monkey mindent visz. Több országban — Ausztráliában, Norvégiában, Svédországban stb. — lett befutó a zenei listákon, a hozzá készült klipet csaknem 60 millióan tekintették meg, a Spotifyon pedig pillanatok alatt generált egy laza 200 milliós számot. A siker nyilván abban rejlik, hogy ez az előadó jócskán elüt az eddig megszokottól. Egyrészt azért, mert kinézete abszolút nem felel meg a tipikus ultraszexi elvárásnak, másrészt azért, mert annyira egyedi hangja van, hogy azt több ezerből is rögtön fel lehet ismerni. Az már csak hab a torán, hogy mindehhez igazi vagány dallamok és ritmusok párosulnak. Mindennek tökéletes bizonyítéka a Dance Monkey.
 


 

Lukas Graham: Lie

A Lukas Graham énekes nevét viselő csapat 2016-ban vált híressé, a 7 Years című számmal. Azóta olyan slágereket köszönhetünk neki, mint a Mama Said, a Drunk In The Morning vagy a tavaly megjelent Love Someone. A Grammy-jelölt zenekar most egy érzelmes popdallal állt elő, mely egy viharos szerelmi kapcsolatról szól. A szerzemény még annyira friss, hogy szinte ropog, de már megtekinthető a YouTube-on, amit már most csaknem 4 millióan meg is tettek.
 


 

Paulo Londra: Party (Ft. A Boogie Wit da Hoodie)

Paulo Londra és A Boogie Wit da Hoodie megmutatják, milyen egy hatalmas buli! Legalábbis ez olvasható több róluk megjelent cikkben az új daluk kapcsán. Őszintén szólva nekem ez éppen olyan, mint ezer másik, az egyediséget teljesen mellőző szám, de biztosan sokan fogják zabálni a közös kreációjukat, a Partyt.

Egyébként sokan úgy vélekednek, hogy Paulo napjaink egyik legizgalmasabb latin előadója. Mondjuk, valóban volt néhány jó eresztése. A huszonegy éves, argentin zenész nevéhez eddig olyan slágerek köthetőek, mint például az Adan y Eva, mely már több mint 460 millió streamlejátszást generált a Spotifyon, és sorra hódította meg a játszási listákat, főleg a latin területeken. A szintén nagy sikerű Tal Vezt is meg kell említeni, melynek klipjét már csaknem 350 millióan látták a YouTube-on.
 


 

A feltörekvő Paulo az Ed Sheerannel készült felvétele, a Nothing On You után — mely, valljuk be, brutál jó lett — most ismét a kollaborálás mellett döntött, ezúttal Boogie Wit da Hoodie-val. Magánvélemény ide vagy oda, tény, hogy a Party a Spotifyon megszámlálhatatlan lejátszási listára került fel, a YouTube-on néhány nap alatt több mint 8 millióan nézték meg, a zenét pedig a megjelenése óta sok millióan streamelték a digitális platformokon.

A vadiúj, latin fűszerezésű, spanyol—angol (spangol) szövegben Paulo és Boogie elmesélik őrült élményeiket az éjszakai életből, és mindenkit biztosítanak afelől, hogy bármi történjen is, ők továbbra is partizni fognak, mindenki mást is erre buzdítva.


A nyitóképen: Lukas Graham (Lovebast.co.uk) 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..