home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2018.11.15.
LXXIII. évf. 45. szám
Zenei újdonságok

​​​​​​​Ákos: Hazatalál — Lukas Graham: Not A Damn Thing Changed — Compact Disco: Közel

Ákos: Hazatalál

Ákos valamit nagyon tud, évek óta ugyanis ő Magyarországon az egyik legkeresettebb, legfoglalkoztatottabb és legjobban megfizetett előadó. Egy olyan figura, aki a Bonanza óta állandóan fel tud mutatni valami újat, egyszerűen nem lehet megunni.
 


Ákos most egy EP-vel állt elő, mely négy darab vadiúj dalt tartalmaz, a többi közt a most klipet is kapó Hazatalált. Sokak szerint a zenésznek évek óta nem volt ennyire dallamos száma, ezért sokan már most slágerként beszélnek róla. A taktika pedig jó, mert a nagy érdeklődésnek örvendő EP csak előfutára a 2019-ben megjelenő LP-nek, melyet a rajongók már alig várnak.

Az EP-n található szerzeményeket Ákos a saját stúdiójában rögzítette, és addig masterelték őket, amíg méltóak nem lettek a művész eddigi dalaihoz. Az eredmény a rögtön felismerhető Ákos-hangzásvilág lett.

Mindeközben lazsálásról szó sincs, az énekes az idén is nonstop turnézott. Szinte hihetetlen, de a kórussal kísért előadásait és a rockműsorát több mint 140 000 ember látta és hallgatta. Akinek pedig ez még mindig nem lett volna elég, a Kossuth-díjas zenész december 14-én és 15-én egy dupla koncertet fog adni az arénában.

 

Lukas Graham: Not A Damn Thing Changed

A Lukas Graham egy Grammy-jelölt dán trió, melyet az énekes Lukas Forchhammer, a dobos Mark Falgren és a basszusgitáros Magnus Larsson alkot. A srácok a 7 Years című slágerükkel lettek ismertek még 2016-ban. Akkoriban a dal tizenhárom országban volt listavezető.
 


 

Azóta több szerzeményt is kiadtak, ezek közül a legújabb a nagyon komoly tematikájú Not A Damn Thing Changed. Az énekes a következőket nyilatkozta a dal mondanivalójáról: „Még mindig két háztömbnyire lakom onnan, ahol felnőttem, és továbbra is ugyanazokkal a srácokkal járok össze, akikkel kiskoromban. Ez a dal tisztelgés az egyik régi barátom előtt, aki januárban felakasztotta magát. Csupán három hónappal volt idősebb nálam, együtt nőttünk fel.”

A legújabb Lukas Graham-dal egy méltó klipet is kapott, melyet Koppenhágában forgattak, és mely már elérhető a YouTube-on.

 

Compact Disco: Közel

A több mint tíz éve alakult Compact Disco csapat tagjai úgy igazán 2012-ben váltak népszerűvé, amikor is Magyarországot képviselték az eurovíziós dalfesztiválon a Sound of Our Hearts című dalukkal.

A zenekar most egy olyan újdonsággal állt elő, amely hangzásában visszanyúl az eredeti elektrós feelinghez. A Közel egy fekete-fehér klipet is kapott, melyben az énekes Walkó Csaba és egy színésznő, Hegyesi Soraya is szerepel.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..