home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Zvekán Péter
2016.02.08.
LXXI. évf. 5. szám

Majka feat. Kollányi Zsuzsi: Eléglesz; Kállay Saunders Band: Who We Are; Mohamed Fatima: Ott leszek / I’ll Be There

Majka feat. Kollányi Zsuzsi: Eléglesz

A magyar rapvilág fenegyereke, Majka az elmúlt években megdönthetetlen YouTube-rekordjairól és kitörölhetetlen, valódi élethelyzeteket bemutató slágereiről volt híres (a Belehalok című dalát például csaknem 36 millióan töltötték le). A médiát másfél évtizede a tenyeréből etető sztár mindig képes megújulni, és friss közreműködőkkel, alkotótársakkal izgalmassá tenni egy-egy felvételét. Ezúttal Kollányi Zsuzsi lett az „újdonság”, akinek hangja egyébként már három éve hallható Majka dalaiban. A rapper elmondása szerint könnyű volt a döntés az együttműködést illetően, mert egyszerűen szerelmes az énekesnő hangjába. Így a háttérből kilépve Zsuzsi most főszerepet kapott a legújabb, „Eléglesz” című dalban, melyet a zenevilág egy zaklatott tempójú számnak tart. Majka a szövegeit mindig a zenekarával elkészített alapokra szokta írni, ezért egyértelmű volt, hogy ezúttal egy, a zenei ötlethez illő, komolyabb témát fog feldolgozni. A dal már megtekinthető a YouTube-on.

Kállay Saunders Band: Who We Are

Kállay Saunders András azután, hogy 2014-ben megszerezte Magyarország számára az eurovíziós dalfesztivál 5. helyét (mely nem mellesleg a második legjobb magyar helyezés a dalfesztiválok történetében), 2016-ban úgy döntött, ismét részt vesz a megmérettetésen.

Ezúttal zenekara, a Kállay Saunders Band élén lép fel A Dal című előválogatóban, melyen a Who We Are című újdonsággal igyekszik elnyerni a zsűri és a közönség szívét, szavazatait.

— Merj önmagad lenni, engedj ki mindent, ami benned van, úgy éld az életed, ahogyan te szeretnéd, és ne úgy, ahogyan mások látni akarnak. A dalt az inspirálta, hogy ideje végre felismernünk, hiába tűnünk egymás számára idegennek, valójában mind ugyanolyanok vagyunk, mind ugyanazt szeretnénk az életben: boldognak lenni. Ennek felismerése manapság szerintem különösen időszerű... És akkor repülhetünk a csillagokban... — nyilatkozta András az új szerzemény kapcsán.

A Who We Are című zeneszám január 30-án mutatkozott be A Dal, 2016 színpadán.

Mohamed Fatima: Ott leszek / I’ll Be There

Mohamed Fatima, a Fekete Vonat egykori énekesnője sokakkal ellentétben nem veszett el a zeneipar süllyesztőjében. Facebook-oldalán csaknem 80 000 követője van, videóklipjei pedig sorra meghaladják a milliós nézettséget. A Ragyog a szívem című dala 2014 legtöbbször lejátszott rádiós slágere lett Magyarországon, ennek köszönhetően szerezte meg az összesített rádiós top 100-as MAHASZ-lista első helyét!

Most pedig megjelent a vadonatúj dala Ott leszek címmel. Ez egy igazán „fatimás”, pozitív hangulatú és szövegvilágú alkotás, mely sokak szerint méltó utódja lehet az előző slágernek. Bemutatóját hatalmas várakozás előzte meg, hiszen A Dal, 2016 című műsorban volt először hallható, és az eurovíziós dalfesztivál előválogatóján bekerült a legjobb 30 zeneszám közé.

Sokak szerint a származása miatt nagy hiba lett volna Fatimát küldeni az Eurovízióra, de én nem értek egyet velük. Egyesek úgy gondolják ugyanis, hogy Magyarország nevetség tárgyává vált volna, ha egy vajdasági lány és egy afroamerikai fiú után most egy egyiptomi származású énekes képviselte volna.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..