home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zenei újdonságok
Összeállította: ZVEKÁN PÉTER
2015.09.07.
LXX. évf. 35. szám
Zenei újdonságok

Cserpes Laura legújabb dala egy könnyű nyári sláger sok játékkal, iróniával és némi öniróniával fűszerezve. Nyolc év után új Fenyő-dal látott napvilágot. Takács Nikolas ismét egy slágergyanús dalt vett fel. Bereczki Zoltánnak elkészült a legújabb saját dala.

Cserpes Laura: Nagy Ő

Cserpes Laura legújabb dala egy könnyű nyári sláger sok játékkal, iróniával és némi öniróniával fűszerezve. A Nagy Ő egy vidám felvétel arról, hogy a lányok mennyi mindenre képesek, miközben keresik azt a srácot (herceget a fehér lovon), aki a Nagy Ő lehet az életükben.

Kínos randevúk, jósnő, horoszkóp, felvett szerepek, a hozzájuk igazított elképzelt világ, ezek mind-mind ott vannak a dalban és az újdonsághoz készült videoklipben, melyet a Graf Pictures készített Gráf Péter rendezésében.

„Egy kicsit más ez a dal, mint amit eddig megszokott tőlem a közönség, de ez is én vagyok. Szeretem, hogy a mosolygós énemet is meg tudom mutatni, hogy úgy tudok ebben a dalban egy sokunk számára nagyon időszerű gondról beszélni, hogy közben összekacsintunk, és egymásra nevetünk” — mondta Laura.

Fenyő Miklós: Bye, bye, nyár

Nyolc év után új Fenyő-dal látott napvilágot. A zenész a következőket nyilatkozta róla:

— Amerikából jöttem. Na, nem a sokat emlegetett, legendás „régi, szép időkben”, hanem az idén, a nyár közepén, egy fellépésekkel tarkított, körülbelül egy hónapos körútról. Valahol Las Vegasban lehettünk, és a közelgő margitszigeti koncert tartalmát tömören összefoglaló gondolat körül járt a fejem. Hirtelen eszembe jutott, mennyi olyan interjút adtam az elmúlt mintegy két évtizedben, amelyet a riporter valahogy így vezetett be: „Nemsokára itt van Fenyő Miklós szokásos nyárbúcsúztató fellépése a Szabadtéri Színpadon.” És valóban, miért ne? Legyen ez egyszer így: Bye, bye, nyár. Annyira nem is hangzik rosszul. És ha még rá is erősítenék? Itt van ez a dal, az Everly Brotherstől a Bye, bye, love, melybe még a poétikusan ifjú koromban szerettem bele. Elkezdtem írni rá egy magyar szöveget. Az utcán, csak úgy, fejben. Aztán, amikor már megvolt két refrén, lejegyeztem a mobilomba. És egyik sör követte a másikat. Mire beesteledett, az egésszel kész voltam. Rájöttem, hogy a szöveg éppen arról szól, amiről kell, vagyis az éveken át tartó „nagy kalandról”, a szigeti sorozatról. Úgy gondoltam, ha hazaérek, fel is veszem egy stúdióban. Hátha jó lesz...

Takács Nikolas: Összefúj a szél

Takács Nikolas ismét egy slágergyanús dalt vett fel. A Rád hangoltam és a Telihold után egy újabb funky hangzású zeneszámmal örvendeztette meg rajongóit. A dalt hallgatva egyébként nem kis kihívás ülve maradni. Nikolas szerint a siker receptje most is a következő: kell egy kiváló szerzőpáros, Szabó Zé és Molnár Tamás, mindezt pedig meg kell fűszerezni tehetséggel és azzal az összetéveszthetetlen énekhanggal.

Bereczki Zoltán: Illúzió

 

Bereczki Zoltánnak elkészült a legújabb saját dala. Az Illúzió című szerzemény a következő év mottója is lesz, mivel a felvétel a 2015 végén ezen a címen megjelenő nagylemezének, valamint az októberben kezdődő új, Illúzió című koncertturnéjának előhírnöke. A művész Magyarország számos pontjára ellátogat majd zenekarával, és havonta egyszer a Magyar Színházban is fellép. A nyitókoncertre 2015. október 19-én kerül sor, Veres Mónika Nika és Majka is közreműködik majd.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..