home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Zenei morzsák
Zvekán Péter
2017.07.17.
LXXII. évf. 28. szám
Zenei morzsák

Jolly esete a Despacitóval — Origo után vízözön!

Jolly esete a Despacitóval

 

 

Már azt is nehezen tudtam elképzelni, hogyan fog érvényesülni a magyar zenei piacon egy olyan együttes, amelynek a neve: Jolly és a Románcok. Most viszont Jollynak a szólókarrierje is elment a levesbe, merthogy elkészítette a Despacito magyar változatát. Az eredeti valamilyen okból akkorát robbant, hogy egyértelműen ez lesz 2017 egyik legemlékezetesebb slágere. Már az is magáért beszél, hogy a YouTube-on eddig több mint 2 milliárdan tekintették meg.

Gondolom, a Magyarországon élő Jollynak is van internet-hozzáférése, ezért miután megtekintette/meghallgatta a dalt, nyilván hirtelen úgy döntött: én ezt bizony feldolgozom! Összeállított gyorsan egy forgatócsoportot, illetve megkérte egy haverját, név szerint Marcost, hogy menjen el vele Horvátországba klipet készíteni. A dalon kívül egyébként a videó hangulata is eléggé lopásgyanús. Az elején ugyanis Jollyt éppen a műtőbe viszik, közben pedig visszaemlékszik, hogyan lőtték le — gondolom azért, mert valami gengszter akart lenni, aki bajba keveredik, de megússza. A lényeg, hogy néhány hónap múlva felépül, és a tengerparton folytatja tovább életét. Szóval ez egy akkora The Fast and the Furious-koppintás, hogy csak na. Csodálkozom, hogy Jolly nem Dieselnek nevezte el magát...

Az egészben viszont nem az a szörnyű, hogy ez az énekesnek nem mondható fickó érvényesülni próbál, mert ehhez mindenkinek joga van. Az a baj, hogy egy réteg zabálja azt, amit csinál. A klipet a cikk írásának idején csaknem 1,7 millióan látták, ami nem semmi, még akkor sem, ha sokan nyilván csak azért nézik meg, hogy nevessenek, mások pedig azért, mert címében benne van a Despacito, mely szóra mostanság elég sokszor rákeresnek az interneten.

A lényeg: nem az a bajom, hogy ilyen zenét kedvelő emberek léteznek, hanem az, hogy ekkora rá az igény. Nem azt mondom, hogy a gyerekeknek klasszikus zenét kellene hallgatniuk, de a zenei hangzásvilág minőségében is van egy határ! Szerintem. Szóval hajrá, Jolly, úgy látszik, a magyar piacnak szüksége van rád...

 

Origo után vízözön!

 

 

Pápai Jocit szeretjük. A srác kiállt A Dalban egy sajátos hangzásvilágú szerzeménnyel, melyet az eurovíziós dalfesztiválon is előadhatott. Az Origót már annyiszor hallottuk, hogy ha valaki éjjel felébresztene bennünket, akkor is azt dúdolnánk, hogy sálomá-lommá-lomáló-má!

Jociék szerencsére érzik, mikor kell valami újjal előállni, merthogy az Origo utáni érdeklődés, bizony, jelentősen megcsappant. Így hát nemrég egy szépségversenyen mutatták be legújabb dalukat, mely az Özönvíz címet kapta. Meghallgattam, és azt kell mondanom, ez is izgalmasra sikeredett. Az Origo hangzását követve ebben is vannak hegedűs motívumok, elektronikus alapok, Joci-féle éneklési technika, sőt, még a táncosnőt is megtartották. Sokan úgy érzik, hogy az Origo egy másik változatát hallják, pedig nem! Szerintem Joci egy olyan stílust kezd megteremteni, amelyben ha jó lesz, akkor biztosan lesz helye a magyar zenei piacon! Remélem, még sok dalt fogunk hallani tőle!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..