home 2024. április 17., Rudolf napja
Online előfizetés
Zenei morzsák
Zvekán Péter
2017.07.06.
LXXII. évf. 26. szám
Zenei morzsák

Majka: Partykarantén (A mi dalunk) — Calidora: Újrafestem

Majka: Partykarantén (A mi dalunk)

 

Majka, a rap fenegyereke ismét egy újdonsággal állt elő. Folyamatosan meglepetéseket szerez. Ki gondolta volna, hogy a Való Világ-os szereplése után ennyire fogja vinni... Nemcsak a zenében mutatta meg tehetségét, hanem műsorvezetőként is sokszor láthattuk, illetve láthatjuk. A pénzének egy részét pedig okosan fekteti be, hiszen Budapesten például egy hamburgerezője is van. No de térjünk vissza a zenéjéhez!

Majka egy igazán izgalmas kampányba kezdett, melynek lényege az volt, hogy a közönség, azaz a rajongók több mint 10 000 szót küldjenek be. Ezekből született meg legújabb dalának szövege. A projektum egy hatalmas húzás volt, mert így majd jó sok ember fog személyesen kötődni a végeredményhez. Mindenki, aki részt vett a kampányban, hozzáteszem, jogosan érezheti úgy, hogy a legújabb, Partykarantén című dal egy kicsit az övé is. A siker pedig a jelek szerint nem marad el, hiszen a klip nemrég lett feltöltve, alig fél hónapja, de a YouTube-megtekintések száma máris az egymillió felé közelít.

Majka szinte állandóan csinál valami újat — így biztosan nem feledkezhetünk meg róla. Tavaly nyáron egy Depeche Mode-feldolgozással állt elő, a Supersonallal, mely véleményem szerint egy kicsit vékonyra sikeredett. Aztán a Király Viktorral közösen készített vérbeli R&B-dal, a Hatodik emelet következett — melyet Vajdaságban jelenleg is pörgetnek a rádiók —, most pedig itt az igazi nyári Majka-dal, a Partykarantén. Egy biztos, a fickó nagyon jól tolja!

 

Calidora: Újrafestem

 

Még sosem hallották Calidora nevét? Ez nem meglepő, hiszen egy kezdő énekesnőről van szó. A zeneipar kemény, és bizony, sokszor hosszú évek kellenek ahhoz, hogy valaki hírnevet szerezzen magának. Calidoráról először 2015-ben lehetett hallani, akkor még nem a saját dalában, hanem Vekonyz In My Mindjában tűnt fel. Azóta is folyamatosan próbálkozik, nyilván kisebb-nagyobb sikerrel. Esetében az áttörés akkor jött el, amikor a rádiók felkapták az Azt mondom, állj című számát, mely valójában egy Tankcsapda-feldolgozás volt. Utána, 2017-ben A Dalban is láthattuk, ott a Gloryt adta elő.

Most azonban végre egy olyan szerzeményt adott ki, az Újrafestem címűt, amely egy klipet is kapott. Ez nagyon fontos, hiszen manapság akinek nincs videója a dalához, az körülbelül sehol sincs a szakmában. „A klip tele van személyes utalásokkal, tárgyakkal, melyek valóban a saját kis univerzumomból valóak. A videó megmutatja, hogyan merítek erőt a zenéből és a barátaim szeretetéből. Nagyon izgultam, hogy jól sikerüljön, hiszen a debütáló videómra egész eddigi életemben vágytam!” — mondta Dóri az elkészült kisfilmről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..