home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Zenei morzsák
Zvekán Péter
2016.10.31.
LXXI. évf. 43. szám
Zenei morzsák

Michael Bublé: Nobody But Me — David Guetta & Cedric Gervais & Chris Willis: Would I Lie To You

Michael Bublé: Nobody But Me

Bevallom, Michael Bublé az egyik kedvenc előadóm. Aki már valaha hallotta a dalait, az tudhatja, hogy ritkán képviseli valaki ilyen színvonalon a swing-pop stílust. Az igazi különlegessége azonban az, hogy a színpadon egy igazi show-man. Akinek van egy kis ideje, keressen rá a YouTube-on az élő koncertjeire, mert megéri.

A többszörös Grammy-díjas énekes viszont már jó ideje pihenget, aminek most vége. A legutóbbi lemeze, a To Be Loved óta már eltelt egy kis idő. Ez egyébként a negyedik olyan anyaga, amely első helyezést ért el a Billboard top 200-as albumlistáján. Az októberben megjelenő új, sorban kilencedik stúdióalbuma három vadonatúj szerzeményt tartalmaz, a többi pedig a tőle megszokott stílusú feldolgozott klasszikus lesz. Michael ezúttal is biztosra ment, a világslágereket ugyanis sztárok közreműködésével erősítette fel. Együtt dolgozott többek között Meghan Trainorral és Black Thoughttal, a The Roots egyik tagjával is. A Nobody But Me Michael számára igen emlékezetes mű lett, melyről így nyilatkozott: „Nem hiszem, hogy bármelyik albumom készítését ennyire élveztem volna. Az új számokra különösen büszke vagyok, és az, hogy a lemez munkálataiban producerként is részt vehettem, sokat jelentett.”

A korongról egyébként már több dal is napvilágot látott: a klasszikus jazz stílusú My Kind Of Girl, a popos-akusztikus hangzású I Believe In You, most pedig a címadó dal is, a Nobody But Me.

Ez utóbbi felvétel a szerelem önző, kisajátító oldaláról szól, és egy klip is dukál hozzá. A humoros, retró stílusú videóban Bublét egy kudarcba fulladt társkereső show-ban láthatjuk vicces szerepekben, de végül a főhősnő mégsem marad pár nélkül, hiszen a zenekar énekesével, az igazi Bubléval távozik.

David Guetta & Cedric Gervais & Chris Willis: Would I Lie To You

David Guetta egy igazi dalgyárosnak számít, mert már több mint tíz éve ontja a slágereket. Olyan mértékben jelennek meg a sikeresebbnél sikeresebb szerzeményei, hogy be kell látni, itt már egy hatalmas háttérgépezetről van szó. Ezenkívül a mai modern előadóknak van még egy trükkjük, mellyel élnek, ez pedig nem más, mint a koprodukció. Guetta új dala esetében is ezzel találkozunk.

Ezúttal a Grammy-díjas Cedric Gervaisszel fogott össze, és az egyik legmegbízhatóbb vokállal, a legendás hangú Chris Willisszel, akivel már nagyon régóta dolgozik együtt. Ő énekelt például a Love Is Gone-ban, a Getting Over Youban vagy a Love Don’t Let Me Goban is. A vadiúj Would I Lie To You pedig valójában nem más, mint az egykori Charles & Eddie nevű csapat 1992. évi klasszikus popfelvételének az átirata, újraértelmezése.

Az új változat elkészítése során Guettáék a munka során éppen annyi kortárs, mai hangzású produceri változtatást alkalmaztak, amennyitől a dal még megőrzi az eredeti hangzását és szenvedélyét, egyúttal azt is elérik, hogy a hangzás ultramodern legyen — ezt pedig, valljuk be, el is várjuk tőlük. A dalnak még csak úgynevezett lyric klipje van, de már ezt is több mint 3 millióan látták. Legyél te a következő!


Nyitókép: Michael Bublé - http://www.vegas24seven.com/, David Guetta - http://www.livetracklist.com/

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..