home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Zenei kishírek
Zvekán Péter
2017.03.20.
LXXII. évf. 11. szám
Zenei kishírek

Zak Abel: Unstable — Király Viktor feat. Majka & Curtis: Hatodik emelet

Zak Abel: Unstable

 

 

Zak Abel énekes-zeneszerző 1995. március 1-jén született Angliában, azaz piszok fiatal. Az olyan előadók miatt, mint Zak vagy Shawn Mendes, olyan érzésem van, hogy elindult egy új hullám, azaz fiatal és nagyon tehetséges előadók bukkannak fel, és hódítják meg a világot. Ezenkívül az említett két énekesnek annyira egyedi hangja van, hogy az utóbbi időben ilyet csak John Newmannél hallhattunk.

Zak megdolgozott azért, hogy megjelenhessen első saját albuma. Eddig két EP-t (Extended Play) adott ki, melyek a Joker Presents… és a One Hand On The Future címet viselik. Munkásságának sikere pedig modern mértékekkel mérhető. Például csaknem 20 milliós streamjátszást tudhat magáénak, és legújabb dalát, az Unstable-t eddig több mint 250 000-en tekintették meg. Na jó, ez elenyésző a jelenlegi szupersztárok iránti érdeklődéshez viszonyítva, de egy kezdőről van szó, akinek ez az első slágere!

A kislemezhez pedig új album is dukált, melyen már jó ideje dolgozott, hogy olyan legyen, amilyenre mindig is vágyott. Sokan vélekednek úgy, hogy a tíz dalt tartalmazó debütáló korong az emberi érzelmeken keresztüli sebezhetőséget állítja középpontba. Maga az énekes így nyilatkozott: „Ez az album a mindenféle értelemben vett meztelenségről szól. Amikor meztelen vagy, nem tudsz semmit elrejteni. Arról szól, hogy mennyire sebezhetőek vagyunk mindannyian. Meztelennek lenni annyit tesz, hogy megmondod valakinek, hogy szereted, vagy hogy mennyire idegesít. Tisztában vagyok az összes kitörésemmel meg törékenységemmel, és ez mindenkiben megvan.”

Az Unstable című dalt már sokfelé hallhatjuk, elég hozzá bekapcsolni a rádiót. A fogadtatása jó, hiszen az első héten már több ország top 40-es listáján is szépen nyitott a Spotify-on, a többi közt Norvégiában, az Egyesült Királyságban, Dániában, Németországban és Hollandiában. A dal is jó, a hangszerelés extra, a menő elektrós hangszerelési elemek pedig teljesen modernné, hallgathatóvá, megjegyezhetővé teszik a szerzeményt.

 

Király Viktor feat. Majka & Curtis: Hatodik emelet

 

A zenével hivatásszerűen foglalkozók többnyire minden platformon jelen vannak, hogy ne maradjanak le az újdonságokról. Engem nemrég a YouTube figyelmeztetett, hogy megjelent egy új magyar dal, melyben Király Viktor és Majka is szerepel. Az első gondolatom az volt, hogy VÉGRE! De aztán a klip nagyon nem azt nyújtotta, amire számítottam...

Majka és Király Viktor egyébként már régóta ismerik egymást, hiszen mindketten a popzene meghatározó alakjai, viszont a közös munka ötlete csak tavaly ősszel született meg, amikor is a Star Academy tévés tehetségkutatóban Majka mint műsorvezető, Viktor pedig mint zsűritag dolgozott együtt. Éppen jameltek az öltözőben, amikor Király Viktor felvetette a közös dal lehetőségét. Majka azonnal igent mondott, és mivel Curtis a magyar rap fenegyerekének állandó társa, nem is volt kérdés, hogy ő sem maradhat ki a buliból!

A Hatodik emelet című dal felépítése egyébként nem rossz. A számot Viktor kezdi egy tök jó és fülbemászó dallammal, de aztán Majka úgy lép be, hogy még a ritmus is megváltozik, ami elsőre egy kicsit furcsa és zavaró is. Az elmúlt néhány évben többször is bebizonyosodott, hogy vannak olyan dalok, amelyek már elsőre jók, és olyanok is akadnak, amelyeknek érniük kell egy kicsit. Számomra ez a felvétel az utóbbi kategóriába tartozik.


A nyitóképen Király Viktor (Rcnews.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..