home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Zenei kishírek
Zvekán Péter
2017.03.13.
LXXII. évf. 10. szám
Zenei kishírek

Megjelent Ed Sheeran új lemeze! — James Blunt megint jó irányba fejlődött

Megjelent Ed Sheeran új lemeze!

Ed Sheeran nem mindennapi fickó. Egyrészt azért, mert nem viselkedik megasztárként, másrészt mert nem is fest úgy. Mindezt azonban hihetetlenül jól kompenzálja az eszméletlen jó dalaival, melyeket egyébként ő maga ír.

Már idáig is sok sláger került ki a kezei közül, de most egyszerre két sikeres száma is fut. Ezek közül az egyik a Shape On You, melyet szívesen játszanak a rádiók, a másik pedig a Castle On The Hill. Ezenkívül a többszörös Grammy- és Brit-díjas zeneszerző-énekes egy új korongot is kiadott, melynek címe egyszerűen: ÷. Ezt divide-nak kell ejteni, és magyarul osztást jelent.

 


A március 3-án megjelent lemezről Ed a következőképpen nyilatkozott: „Helló, 2017! Nagyon keményen dolgoztam az új albumon, remélem, hogy ugyanolyan izgatottan vártátok, mint én! Az volt a célom, hogy a zeném két különböző oldalát mutassam meg nektek, és a most megjelent két számmal egyszerre ismerhetitek meg őket. Jó újra itt lenni veletek!”

James Blunt megint jó irányba fejlődött

James Bluntot úgy ismerhette meg a világ, hogy nagyon lassú dalokat, balladákat énekelt. Olyanokat, amelyeket romantikus estéken szinte kötelező volt lejátszani. Ilyen az első száma is, a You're Beautiful, mely 2004-ben került piacra — egy újabb bizonyíték arra, hogy milyen gyorsan repül az idő.

Azt már kevesebben tudják, hogy James katona volt, és csak azután vágott bele a zenélésbe, hogy leszerelt. A Back to Bedlam című lemeze olyan erőteljesen fejezte ki a fájdalmát, olyan sikeresen „jött át” az embereknek, hogy rögtön öt Grammyt is kapott, ami azért nem semmi. Ezután következett az All The Lost Souls című lemez, majd a Some Kind of Trouble. Aztán a dalai elkezdtek változni. Egyre pozitívabb szemléletet lehetett bennük érezni, aminek mindenki örült, és végre a rádiók is egyre többet játszhatták a szerzeményeit. 2013-ban került a boltokba a Moon Landing nevű albuma, melyen a többi közt a Bonfire Heart című dal is megtalálható. Na ez már sokkal pörgősebb volt, mint az addig tőle megszokottak, és erre már nagy szükség is volt. (Mondjuk, Adele is évek óta csak kegyetlenül lassú dalokat énekel, amiben egyébként nagyon jó, de szerintem az is jó, amikor egy előadó néha legalább egy kicsit bepörög.) Aztán megint három évet kellett várni az új Blunt-korongra, és 2016-ban meg is jelent a The Afterlove. Itt az volt a csavar, hogy olyan zeneszerzőkkel és énekesekkel dolgozott együtt, mint Ed Sheeran vagy Ryan Tedder, a OneRepublic frontembere.

 

 

A lényeg, hogy James Blunt karrierjében érezhető a pozitív szemléletű fejlődés. Új album még nincs, viszont előhírnök már van. Ez pedig hangzásban ismét nagyon más lett. Jó értelemben más. Igazi popsláger, megfelelő mennyiségű modern elemmel. Ez a Love Me Better, melyet garantáltan egyre többet fogunk hallani a rádióban és látni a tévében.


A nyitóképen Ed Sheeran (Cdn. extra.ie)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..