home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2022.04.22.
LXXVII. évf. 16. szám
Zenei hírek

Újrakezdi turnéját a Backstreet Boys! — A Red Hot Chili Peppers új korongja és kislemeze

Újrakezdi turnéját a Backstreet Boys!

Ismét koncertezik a Backstreet Boys. Az a csapat, amelyért a ’90-es évek második felétől egészen a 2000-es évek közepéig rajongtunk — legalábbis az én generációm. A fiatalabbak talán nem emlékeznek rá, de a ’90-es években nagyon népszerűek voltak a lány- és a fiúbandák. Ezek közül is az egyik legkiemelkedőbb volt a Backstreet Boys. Olyannyira, hogy sokan — velem egyetemben — szinte könyörögtek a szüleiknek, hogy vegyék meg a srácok lemezét. Abban az érában egyszerűen ők voltak a top.

Aztán egyszer csak minden elhallgatott. Az addig oly népszerű lány- és fiúcsapatok, olyanok, mint a Spice Girls, az ’N Sync vagy a Backstreet Boys, egyszerűen eltűntek. Manapság azonban a retró világát éljük, így teljesen logikus lépés volt, hogy A. J., Brian, Howie, Kevin és Nick sok-sok év kihagyás után, 2019-ben új anyaggal jelentkezett. Ez volt a DNA lemez, mely a nagy sikerű Don’t Go Breaking My Heart című dalt is tartalmazza. Ezt egy igazán nagyszabású turné is követte volna, csak az sajnos a koronavírus miatt félbemaradt, egészen idáig. Most ugyanis a fiúk megújult erővel folytatják a világ körüli utazást, melynek egyik állomása Budapest lesz, 2022. november 2-án.

Az egész viszont nem marad ennyiben. Miután bejelentették, hogy újraindul a turné, az is elhangzott, hogy a csapat egy új dokumentumsorozatot is indít, Making of the DNA Tour címmel, melyben a világ körüli turné kulisszatitkaiba engednek bepillantást a rajongók számára. Az első rész már meg is tekinthető a BSB hivatalos YouTube-oldalán.

 

A Red Hot Chili Peppers új korongja és kislemeze

Az utóbbi időben ismét a figyelem középpontjába került a Red Hot Chili Peppers. Várva várt albuma, az Unlimited Love már megjelent, így teljes terjedelmében élvezhető. Fontos hangsúlyozni — és ezt már többször meg is tettük —, hogy ezúttal a felvételeken ismét hallhatjuk a nagy visszatérőt, a nem akármilyen gitárost, John Frusciantét. Az új anyagból pedig jól látszik, hogy a csapat még mindig keményen tolja az ipart, méghozzá úgy, hogy megtartotta egyéni hangzásvilágát, azaz nem veszítette el az igazi Red Hot Chili Peppers-ízvilágot.

A tagok elmondása szerint egy igazi szerelemprojekt gyümölcse az album, melyet több hónapnyi alkotás előzött meg. Ezzel kapcsolatban Frusciante meg is osztott néhány kulisszatitkot: „Amikor elkezdtük az új anyagot írni, azzal indítottuk, hogy olyan előadók régi dalait vettük elő és adtuk elő, mint Johnny Guitar Watson, a The Kinks, a The New York Dolls, Richard Barrett és mások. Fokozatosan elkezdtünk új ötleteket bevezetni, a jameket dalokká alakítani, és néhány hónap múlva már csak az újdonságokat játszottuk. Az a könnyed szórakozás, amelyet akkor éreztünk, amikor mások zenéit vettük elő, írás közben végig velünk maradt. Számomra ez a korong az egymás iránti szeretetünket és az egymásba vetett hitünket jelképezi.

S hogy milyen lett az új anyag? Mint már említettem: EREDETI! Van a lemezen funkys riff, a zenekarra jellemző ballada, gitárszólók és minden, ami kell. A 17 számot tartalmazó korongról most ismét megjelent egy kislemez, mely a These Are The Ways címet kapta, és mely a hozzá készült klippel együtt már megtekinthető a YouTube-on!

Képek: s1.ticketm.net, static.timesofisrael.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..