home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2022.03.11.
LXXVII. évf. 10. szám
Zenei hírek

Curtis x BLR: Tudja az ég — Portugal. The Man: What, Me Worry?

Curtis x BLR: Tudja az ég

Szinte hihetetlen, de már tíz éve annak, hogy napvilágot látott Majka, Curtis és BLR közös dala, a Belehalok. Számukra ez egy fontos momentum volt, hiszen ez lett az a szám, amely elhozta nekik az igazi nagy áttörést, ami által egy egész ország ismerte meg őket. Érdekességként jegyzem meg, hogy a Belehalok megtekintési száma a YouTube-on jelen pillanatban több mint 70 millió. S amíg Majka és Curtis azóta folyamatosan együttműködik, addig BLR valahogy lemaradt — eddig. Most ugyanis Curtis ismét összefogott BLR-rel, hogy elkészítsék legújabb dalukat, melynek címe Tudja az ég! Az újdonság egyébként Curtis február 11-én megjelenő, Spíler című lemezén is szerepel.

Curtis a következőképp emlékszik vissza arra, hogyan találtak ismét egymásra BLR-rel: „Mindketten Újpesten cseperedtünk fel, és már az első albumainkat is együtt készítettük, mielőtt Majoros Peti (Majka) csatlakozott volna a csapathoz. Számos sikert élhettünk át, majd Geri bejelentette, hogy szeretne egyedül is érvényesülni. A jó viszony persze megmaradt, majd tavaly egy nyári fesztiválon találtunk újra egymásra, és egyetértettünk abban, hogy jó lenne újra közösen alkotni. Nem is volt kérdés, hogy Újpestről szóljon a dal, hiszen annyi közös élmény köt bennünket oda. A stílus is adott volt, mivel mindketten a nyugati parti rapvonalat képviseljük. Minden olyan gördülékeny volt, mint tíz éve, és már a következő projektjeinkről beszélünk.”

 

Portugal. The Man: What, Me Worry?

Visszatért végre a Portugal. The Man. Történt ugyanis, hogy 2004-ben alakult meg, az igazán átütő sikerre azonban egészen 2017-ig kellett várnia. Ez volt az az év, amikor is a többi közt napvilágot látott a Feel It Still című (azóta már) gigasláger, az a bizonyos dal, amelyért a csapat még Grammyt is nyert! A tagok mindezt úgy „köszönték meg”, hogy nem adtak ki semmi újat, konkrétan hosszú évek óta csend van a környékükön.

Ennek azonban vége, hiszen nemsokára jön az új lemez, melyről az első kislemez már meghallgatható, ez a What, Me Worry? Az új szerzeményről a következőképp nyilatkozott az énekes: „Az album stúdiómunkálatai alatt Los Angelesben éppen arról beszélgettünk Jeff Bhaskerrel és Ryan Tedderrel, hogy mennyire hiányzott nekünk a nevetés. Az elmúlt néhány évben olyan könnyű volt elfelejteni a szórakozást. Gyermekkori emlékeket elevenítettünk fel, hogyan kacagtunk a világon és önmagunkon, miközben a MAD Magazine-t lapozgattuk. Hiányoltuk ezeket a napokat, és észbe kaptunk, hogy mindannyian éppen zenélünk és alkotunk. Úgyhogy azon a délutánon rászántuk magunkat, hogy készítsünk a témáról egy dalt.

A kérdés csupán annyi, hogy a közönség hogyan fogadja az újdonságot. A stílus tekintetében a csapat nem mutatott semmi újat, bár első hallásra a dal a Feel It Stillnek a nyomába se ér. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a YouTube-ra február 9-én került fel, és eddig alig több mint 600 000-en voltak rá kíváncsiak, miközben a Feel It Stillt eddig csaknem 320 millióan látták, szóval nem lesz könnyű megugrani a saját mércét…

Képek: kulter.hu, tv2play.hu, seatgeek.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..