home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Zenei hírek
Zvekán Péter
2021.06.18.
LXXVI. évf. 22. szám
Zenei hírek

Olaszország lett a befutó az Eurovízión! — Tones And I: Won’t Sleep

Olaszország lett a befutó az Eurovízión!

Egészen pontosan harmincegy évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Olaszország ismét győzzön az Eurovízión. Legutóbb ez Toto Cutugnónak sikerült az Insieme című dalával, míg az idén ugyanez a Måneskinnek a Zitti e buoni! című szerzeménnyel. Ebből az következik, hogy a 66. Eurovíziót majd Olaszországban szervezik és tartják meg.

A csapatról kiderült, hogy a keményebb vonalat képviseli, és az is, hogy a tagok elég merészek az öltözködésüket illetően. Hátterükről viszont keveset beszélnek. A Måneskin 2016-ban alakult meg Rómában, akkor, amikor a tagok még középiskolások voltak. Rögtön egy helyi megmérettetésre készültek, ehhez pedig egy névre is szükségük volt. Az ötlettel végül az egyik tag, Victoria állt elő. A választása nem feltétlenül kötődik valamihez, egyszerűen csak tetszett neki a szó. A csapatnév tehát így lett Måneskin, melynek jelentése dánul holdfény — Victoria ugyanis félig dán.

Szóval volt nevük, elkezdtek dalokat írni, majd versenyekre járni, melyek közül néhányat meg is nyertek. Sokat zenéltek utcán, de olyan koncertfelkérésük is volt, amelyre végül alig jöttek el harmincan. Ebből is látszik, hogy az út, melyet választottak, nem hozta meg a várva várt sikert számukra, ezért fogták magukat, és azt tették, amit oly sokan mások ebben a modern világban: beneveztek az olasz X Factor tizenegyedik szériájába 2017-ben. A döntés tökéletesnek bizonyult, hiszen egészen a második helyig jutottak, a frissen érkezett sikert pedig kellőképpen meglovagolták, és még abban az évben megjelent debütáló daluk, a Chosen, melyet a versenyen is előadtak. Ez akkora siker lett, hogy hazájukban egészen a toplista második helyéig kúszott.

2018-ban és 2019-ben folyamatosan jelentek meg új dalaik, ám az igazi újabb áttörés 2021-ben jött el. Ez év március 6-án vált hivatalossá, hogy az együttes Zitti e buoni! című dalával megnyerte a 2021. évi San Remó-i dalfesztivál nemzeti döntőjét, így ők képviselhetik hazájukat az elkövetkezendő Eurovízión. Azt pedig már tudjuk, hogy végül ők lettek a befutók Rotterdamban.

 

Tones And I: Won’t Sleep

Toni Watson, aka Tones And I 2019-ben robbant be a köztudatba, amikor megjelent a Dance Monkey című felvételével. El kell ismerni, hogy abban az évben az volt a világon az egyik legnagyobb sláger. Az már sajnálatos, hogy azt a szintet azóta sem tudta megugrani, pedig igazán próbálkozott. Azóta másik két dala is megjelent, melyek a Fly Away és a Ur So F**kInG cOoL címet kapták — utóbbi elég jól futott, de ez sem lett az igazi.

Ezeket tudva izgalommal várjuk, hogy vajon milyen újdonsággal áll elő. Talán végre kiad egy olyan dalt, amely méltó utódja lesz a Dance Monkey-nak? A pillanat eljött, megjelent a Won’t Sleep. Feltekertem a hangerőt, és a linkre klikkeltem. Meghallgattam, és konstatálhatom, hogy ez bizony nem lett jó. Sajnálom, de ez van. Még a klip is borzasztó. Kár, mert lehetett volna jó is, de nem lett. Vélemény? Hallgassátok meg!

Képek: wwd.com, wikiodin.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..